Toen ik vorig jaar klaar was met mijn studie kwam in echt in een lege fase terecht. Oké, ik had wel werk, maar ik voelde me daarnaast enorm leeg. Was dit nu echt wat ik de rest van mijn leven zou gaan doen? Ik had werkelijk geen idee wie ik nu eigenlijk was of wat ik leuk vond. En toen ik iets van mijn leven moest gaan maken, had ik geen enkele sturing meer. Totdat een vriendin mij tipte over een online medium. Sceptisch als ik ben verklaarde ik haar voor gek. Maar ik had toch niks te verliezen. Ik was stiekem wel benieuwd of ik dingen over mezelf te weten zou komen. Vanaf dat moment ben ik mijn spiritualiteit verder gaan ontwikkelen. Niet om met overledenen te praten of de toekomst te voorspellen, maar om mij meer bewust te maken van het hier en nu. En dat kan ik iedereen aanraden. Hoe je daar mee begint? Dat lees je in deze blog.

Mediteren

Meditatie lijkt echt een hype te zijn geworden. Hoe groter de hype, hoe sceptischer ik werd. Totdat ik het zelf een paar keer had geprobeerd. In het begin vond ik het maar vreemd, maar ik begon mij er steeds comfortabeler mee te voelen. Mediteren doe je door een ontspannen houding aan te nemen, je ogen te sluiten en je te focussen op je ademhaling. In het begin dwaalden mijn gedachten af, zo bedacht ik wat ik die avond zou gaan eten en dat ene project wat ik nog moest afmaken, maar ik werd en steeds beter in. Zo maakten mijn gedachten plaats voor gevoelens en intuïtie en werd ik mij daar meer bewust van.

Naar de natuur

Ik ben altijd groot liefhebber geweest van de natuur. Want hoewel ik aan de ene kant hou van een bruisend leven om mij heen, vind ik de natuur enorm fascinerend. In de natuur vind je daarnaast makkelijk rust én jezelf. Eerst fietste ik wel eens een rondje door het park met in mijn oren harde muziek, maar als je je telefoon thuis laat ben je je zoveel meer bewust. Bewust van gevoelens, gedachten, energieën. Je krijgt meer respect voor het leven en de mensen om je heen.

Train je intuïtie

Je intuïtie kun je trainen door jezelf continu vier vragen te blijven stellen: “is het waar?”, “kun je absoluut zeker weten dat het waar is?”, “hoe reageer je, wat gebeurt er, wanneer je die gedachte gelooft?” en “wie zou je zijn zonder die gedachte?”. Enorm confronterend, maar ook heel verhelderend.

Categorieën: Blog