De ochtend is aangebroken. Ik spring mijn bed uit en pak koffie. Waarom ik zo opgewekt ben? Dat is omdat ik in mijn slaap een super idee heb gekregen. Dat was namelijk: beleggen in bitcoin. Bitcoin is een digitale cryptocurrency. Dit zou de vervanger zijn voor de valuta als de euro en de dollar. Hierbij heb je dan een online digitale wallet of de offline wallet. Dan kan je ervoor kiezen om de bitcoin te verkopen of nog even te bewaren om er later er misschien een betere prijs voor te krijgen.

De koers

De koers van bitcoin schommelt erg. Rond 2012 was de bitcoin ongeveer twee dollar waard. Maar in 2017 bereikte bitcoin een waarde van 20.00 0 dollar. Dat is een heel groot verschil door de jaren heen. Als je vanaf het begin had geïnvesteerd in bitcoin had je in 2017 een heel groot vermogen gehad. Ook zijn er verschillende manieren om te investeren in bitcoins. Zo kan je investeren door een bitcoin te kopen of een deel van een bitcoin te kopen. Ook kan je handelen in CFD, hierbij behaal je juist winsten als de koers van de bitcoin omlaag gaat.

Korte termijn

In bitcoin handelen kan je verschillende hulpmiddelen gebruiken. Zoals bij plus500 of libertex. Hier kan je handelen in CFD’s of bitcoin kopen of verkopen. Maar hoe weet je nou wanneer je moet gaan investeren in bitcoin? Dat kan je nooit helemaal zeker weten. De koers van bitcoin die stijgt en daalt. Langzamerhand stijgt deze koers weer omdat er een maximaal aantal bitcoin in omloop is. Je kan investeren in bitcoin op korte en lange termijn. Wanneer je elke dag gaat kijken of er iets van een schommeling is in de koers kan je daytraden. Wanneer de koers laag is koop je bitcoin en wanneer de koers weer iets hoger is verkoop je de bitcoin weer.

Of toch lange termijn?

Ook kan je op lange termijn investeren. Meer mensen zijn hierin geïnteresseerd omdat er uiteindelijk een maximaal aantal bitcoin in omloop zal zijn. Dit betekent dan ook dat de bitcoinwaarde zal gaan stijgen. Zo komt er ook nog meer kijken bij bitcoin. Daarom moet je je goed inlezen over bitcoin voordat je ervoor kiest om erin te investeren. Dat is dan ook de reden dat ik wel ga beleggen in bitcoin. Ik heb mezelf erg goed ingelezen en heb verschillende strategieën bekeken. Ik ben me bewust van de risico’s en ben heel erg benieuwd hoe het uit gaat pakken.

Categorieën: Blog