Soms ben ik wel eens jaloers op professionele klussers. Dan bedoel ik vooral de mensen die huizen verbouwen tot ware paleizen. Zij kunnen een bouwval omtoveren tot iets wat echt prachtig is! Ik moet toegeven dat ikzelf ook redelijk handig ben en daarmee soms wat geld kan besparen. Toch zijn er veel redenen om jaloers te zijn op de professionals.

Argumenten

Natuurlijk ben ik niet zomaar jaloers op de bouwers. Ik heb er heel wat argumenten voor. Ten eerste kunnen zij naar de Bouwmaat. Dit is een groothandel in bouwmaterialen voor mensen met een bedrijf. Je hebt een KVK nummer nodig klant te worden. Ze hebben alles wat je je maar kunt bedenken en tegen een goede prijs. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen tussen vele verschillende soorten professioneel gereedschap. Je moet het denk ik zien als een soort snoepwinkel voor kinderen.

Verder ziet iets wat is verbouwd door een professional er bijna altijd gelikt uit en gaat het jaren mee. Want hoe mooi ik ook iets probeer te maken, bij iemand anders lijkt het altijd beter te kunnen. Nu komt dat natuurlijk ook door de beschikbaarheid van goed gereedschap. Zo heb ik wel het basisgereedschap, maar ligt niet mijn hele schuur vol met de laatste en beste ontwikkelingen op het gebied van boren en zagen. Volgens mij is het dan ook algemeen bekend dat goed gereedschap het halve werk is.

Als bouwen en verbouwen je passie is, is het natuurlijk ideaal als je hier je geld mee kunt verdienen. De markt is er op dit moment volgens mij ongelooflijk goed voor!

Alleen maar voordelen

Nu kun je je misschien afvragen waarom ikzelf niet de bouw in ga als ik er zo enthousiast over ben. Dat is eigenlijk simpel te verklaren. Ik schat namelijk in dat ik er uiteindelijk niet echt veel plezier meer aan zal beleven. Het is namelijk heel hard werken. Thuis kan ik mijn eigen eindresultaat elke dag bewonderen, maar als ik bijvoorbeeld een eigen bedrijf zou hebben in de bouw denk ik dat de lol er al snel van af is. Daarbij komt ook nog eens dat ik geen diploma in die hoek heb en dus ook geen vakman ben. Als laatste moet je dingen bouwen zoals anderen die willen, ook als je er zelf minder enthousiast over bent.

Hoe zou jij een klus in huis aanpakken? Zou je er iemand voor inhuren of doe je het meeste zelf?

Categorie├źn: Blog