Een huis is een plek waar we na een lange dag zwoegen en werken weer thuis komen. Even lekker tot rust komen en je voorzichtig alweer op maken voor de volgende werkdag. Om de plek waar je thuiskomt na een lange dag werken, ook echt als thuis te laten voelen, moet je deze inrichten compleet naar jouw smaak en wensen. Voor iedereen is deze smaak uiteraard weer anders. Wat jij misschien geweldig vindt, dat vindt een ander afschuwelijk. Gelukkig is de enige mening die er toe doet, jouw eigen mening en zolang jij jezelf maar thuis voelt, dan is de inrichting van jouw huis geslaagd. Ondanks alle smaak, wensen en behoeften, zijn er wel een aantal dingen die je kunt doen om meer sfeer in huis aan te brengen. Dit uiteraard wel in de stijl die jij zelf wilt, maar toch met een beetje advies van buitenaf. Benieuwd hoe je meer sfeer in huis aanbrengt? Ik vertel je er graag iets meer over in mijn blog!

Verlichting

Het gemakkelijkst om sfeer in huis aan te brengen, is door de juiste verlichting aan te brengen. Ik hoef je natuurlijk dan ook niet uit te leggen, dat als je onder een TL balk zit te eten, dat de sfeer ver te zoeken valt. Toch vind je het wel belangrijk, als je nog even wat werk verricht aan diezelfde keukentafel, om goed licht te hebben. De gemakkelijkste oplossing tussen sfeer en functionaliteit is door een dimmer te installeren. Het licht kan gedimd worden bij een romantisch dinertje en kan feller gezet worden als je goed licht moet hebben om bijvoorbeeld te werken. Ook in de rest van het huis is verlichting cruciaal om thuis sfeer aan te brengen. Denk bijvoorbeeld eens aan een led strip. Een led strip kun je gemakkelijk en snel achter meubels bevestigen waardoor er bijvoorbeeld achter je bank of tv een mooi sfeerlicht brandt. 

Een persoonlijk huis

Ook brengt het persoonlijk maken van een huis altijd heel veel sfeer aan. Schroom dus niet en vul je huis met mooie foto's van leuke weekendjes weg met vrienden, een bruiloft, een dagje op stap met de kinderen of een mooie foto met je ouders. Als iemand bij jou op bezoek komt, dan zal hij of zij gelijk zien hoe jij persoonlijk in elkaar zit. Ook zullen de leuke foto's er voor jouzelf dagelijks voor zorgen dat je met een lach door het huis loopt!

Categorie├źn: Blog