Voordat je begint met elke muur uit je huis te slopen of her en der wat spijkers in de muur te slaan, een goede voorbereiding is al het halve werk. Mocht je een vrouw hebben, overleg eerst met haar. Mocht je dat niet hebben, dan kan je dat overslaan en kan je meteen beginnen met het opstellen van je plannen. Klusbedrijf Hoofddorp helpt jou met het klussen!

Stap voor stap klussen

Het is belangrijk dat je een plan hebt voordat je begint met klussen. Je wilt natuurlijk niet per ongeluk een muur eruit slopen en er dan achter komen dat dit een draagmuur was. Daarom is het goed om het klussen op te delen in verschillende stappen:

  1. Wat moet er veranderen?
  2. Wat wil je extra veranderen?
  3. Wat is het budget voor de verbouwing?
  4. Wat kan ik zelf doen, wat zal Klusbedrijf Hoofddorp gaan doen?

Stap 1: Wat moet er veranderen?

Het is belangrijk om vast te stellen wat er verandert moet worden. Met voornamelijk de nadruk op moet. Want wat echt moet veranderen heeft prioriteit in het klussen. Wanneer bijvoorbeeld de badkamer een lekkage heeft dan is dit een “moet” en zal dit snel verandert moeten worden.

Stap 2: Wat wil je extra veranderen?

Dit is een vervolg van stap één. Nu ga je kijken naar wat je nog meer zou willen veranderen. Dit is een soort “luxe-stap”, want het is niet echt nodig om dit te veranderen. Maar als je dan toch al bezig bent met klussen kan het misschien handiger zijn om meteen meerdere klussen in een keer aan te pakken. Een voorbeeld van deze stap is bijvoorbeeld een nieuwe keuken plaatsen terwijl de huidige keuken nog prima functioneert.

Stap 3: Wat is het budget voor de verbouwing?

Dit is een zeer belangrijk element. Wat kan jij besteden aan de verbouwing? Op deze manier kan je nagaan of je genoeg te besteden hebt voor de verbouwing. Ook kan je op deze manier nagaan wat de verbouwing kan gaan kosten. Zo zal je niet versteld staan van onverwachte kosten. Wanneer je het budget hebt opgesteld is het belangrijk dat de prioriteit klus eerst van het budget wordt afgetrokken. Blijft er dan nog budget over, dan kan je ook vaststellen welke extra klus er wel gedaan kan worden en elke niet.

Stap 4: Wat kan ik zelf doen, wat zal Klusbedrijf Hoofddorp gaan doen?

Een verbouwing bestaat meestal uit een aantal stappen, namelijk het slopen/strippen, opbouwen en afwerken. Vaak kan het slopen/strippen zelf gedaan worden. Het opbouwen en het afwerken is meestal wat complexer dan het slopen. Voor het opbouwen en afwerken is dan ook aan te raden om Klusbedrijf Hoofddorp in te schakelen. Doe dit wel voordat je gaat beginnen. Waarschijnlijk heeft de Klusbedrijf Hoofddorp een veel beter idee van hoe er gesloopt moet worden dan het eigen idee dat je in gedachten hebt.

Klusbedrijf Hoofddorp doet het voor jou!

Klusbedrijf Hoofddorp is beschikbaar voor alle klussen in en om je huis of bedrijfspand. Op allerlei manieren kan Klusbedrijf Hoofddorp het wooncomfort optimaliseren, dit kan door grote klussen maar ook door kleine klussen. Bij de ene klus is net wat meer vakmanschap nodig dan bij de andere klus. Daarom is het verstandig om met Klusbedrijf Hoofddorp om de tafel te gaan om te bekijken wat er gedaan moet worden. Misschien ben je helemaal niet handig of misschien ben je juist heel handig. Klusbedrijf Hoofddorp kan gemakkelijk met alle kleine klusjes, maar ook met grote klussen helpen. Voor binnenshuis kunnen zij bijna alles voor je maken, denk hierbij aan klein schilderwerk, systeemplafonds, gipsplafonds en wanden, radiator bekleding/vensterbanken en laminaatvloeren. Er zijn nog veel meer soorten klussen die Klusbedrijf Hoofddorp voor jou kan doen.

Categorieën: Blog