We hebben allemaal, hoe klein ook, weleens een ongeval meegemaakt. Het kan om een verkeersongeluk gaan, een ongeval op een bedrijf, of een medische professional die een fout maakt, maar iedereen maakt weleens iets mee waarbij een letselschade specialist onmisbaar is. Maar hoe regel je zo iemand? Wat doet die persoon? En met wat voor soort schade heb je nu eigenlijk te maken?

Materiële schade

Materiële schade is schade die eenvoudig uit te drukken is in geld. Denk hierbij aan fysieke dingen; schade aan uw voertuig en kleding, maar ook zaken als kosten voor het ziekenhuis, verpleging thuis, vervoer en misgelopen inkomsten. Alles wat met financiën te maken heeft en/of wat je fysiek kan aanraken, valt onder materiële schade.

Immateriële schade

Immateriële schade is “de rest”; alles wat je niet fysiek kan aanraken en ook niet kan uitdrukken in geld. Denk hierbij aan de mentale gevolgen van een traumatische ervaring; minder kunnen genieten van het leven om wat er gebeurd is tijdens het ongeval. Alles wat mentaal effect heeft op een individu, valt onder immateriële schade. Immateriële schade is erg persoonlijk én moeilijk te peilen, dus hierbij is het ook voor de verzekeringsmaatschappijen moeilijker om het in geld uit te drukken, in de vorm van een vergoeding. De letselschade specialist zal hier ook bij helpen.

De specialisten

De letselschade specialist, die je bij gespecialiseerde bureaus kan aanvragen, zal zich vooral bezig houden met hoe en hoeveel letselschadevergoeding je zult ontvangen. Dit kan je ook doen zonder letselschade specialist, maar met een professional erbij weet je vrij zeker dat het allemaal goed gaat en jij ook krijgt waar je recht op hebt. De specialisten en advocaten hebben er tenslotte het meeste verstand van en willen je ook graag helpen. Het is bij deze vergoeding belangrijk dat je zo veel mogelijk over je ongeval en schade, materieel of immaterieel, documenteert. Politieverslagen, medische documenten, bonnetjes, afschriften, psychologische en/of medische diagnoses, noem maar op. Dit allemaal, samen met alle verklaringen, wordt je letselschadeclaim. Hiermee kan je er  samen met je letselschade specialist voor zorgen dat je de schadevergoeding krijgt die je verdiend.

Wat voor letselschade je ook hebt overgehouden aan je ongeval, het is allemaal niet fijn. Regel een letselschade specialist die jou hierdoorheen kan helpen en ga daarna rustig, in je eigen tijd, verder.

Je kan het!

Categorieën: Blog