Wanneer je op zoek gaat naar de juiste wastafel voor jouw sanitaire ruimte, is het belangrijk dat je dit zorgvuldig doet. Een wastafel gebruik je immers dagelijks voor verschillende doeleinden. Je gebruikt een wastafel voor het poetsen van je tanden, voor het in model brengen van je haar, het wassen van je handen en gezicht, etc. Wanneer je op zoek gaat naar de juiste wastafel voor jouw sanitaire ruimte zal je merken dat er verschillende soorten wastafels verkrijgbaar zijn. Je kunt bijvoorbeeld eens op zoek gaan naar vrijhangende wastafels. Deze wastafels zijn er in verschillende maten en vormen. Wanneer je weinig ruimte in je sanitaire ruimte hebt voor het plaatsen van een wastafel, kun je eens op zoek gaan naar een kleine rechthoekige of vierkante vrijhangende wastafel. Een grotere wastafel behoort ook tot de mogelijkheden.

Een grote wastafel

Wanneer je over veel ruimte in je sanitaire ruimte beschikt, wil je misschien wel een grote wastafel met daarboven op daarop twee kranen. Wanneer je op zoek gaat naar een grote wastafel, zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt op zoek gaan naar een vrijhangende wastafel, maar ook naar een opzet wastafel. Zo’n opzet wastafel kun je op een mooi badkamermeubel plaatsen of op een wastafelblad. Opzet wastafels kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn. Je kunt een keramische wastafel aanschaffen, maar ook een natuurstenen wastafel behoort tot de mogelijkheden. Wanneer je kiest voor een natuurstenen wastafel is het belangrijk dat je rekening houdt met het prijskaartje wat hieraan hangt. Een natuurstenen wastafel zal namelijk in veel gevallen duurder zijn dan een keramische wastafel. Mits je natuurlijk een kwalitatief goede wastafel aanschaft. Daarnaast vergt een natuurstenen wastafel vaak wat onderhoud.

Het onderhoud van een natuurstenen wastafel

Wanneer je een natuurstenen opzet wastafel aanschaft wil je natuurlijk het liefst dat deze zo lang mogelijk mooi blijft. Om hiervoor te zorgen is het belangrijk dat je je wastafel zo nu en dan impregneert met een speciaal middel. Dit middel is bij veel badkamer speciaalzaken verkrijgbaar. Door je wastafel regelmatig te impregneren, voorkom je dat er een soort waas in je wastafel ontstaat. Zo’n waas kan ontstaan door het veelvuldig gebruiken van schoonmaakazijn en door vuiligheid. Wanneer je twee keer per dag je tanden poetst boven de wastafel zal er zo nu en dan wel eens een druppeltje tandpasta gemorst worden in de wastafel. Om ervoor te zorgen datje zo lang mogelijk plezier van je wastafel kunt houden is het belangrijk dat je je wastafel regelmatig voorziet van onderhoud.

Categorie├źn: Blog