Ben jij ook opzoek naar een leuke outfit voor kerst, maar vind je het moeilijk om de juiste kleding te vinden? Lees dan vooral onderstaande blog en kom erachter welke outfit het beste bij jou past. Kerst is voor velen immers een speciale gelegenheid en daarom wil je er op en top uit zien. Voor elke gelegenheid is ook weer een andere outfit gewenst, daarom neem ik jullie mee in de leukste outfits voor de kerstbrunch, het gourmetten en de kerstborrel op het werk.

Kerstbrunch

De kerstbrunch is een ware traditie voor velen. Gezellig met het gezin of de familie brunchen bij een restaurant in de buurt. Bij een kerstbrunch raad ik het aan om je smartcasual te kleden. Dit houdt in dat je netjes gekleed gaat, maar het ook een beetje casual houdt. Dit kan bijvoorbeeld een overhemd, met een spijkerbroek en nette schoenen zijn.

Gourmetten

In tegenstelling tot de kerstbrunch of de kerstborrel, is het gourmetten over het algemeen een gezellig etentje thuis met de familie. Aangezien de temperatuur in de woonkamer flink kan stijgen tijdens het gourmetten, is het aan te raden om een luchtige outfit aan te doen. Je kunt ervoor kiezen om enkel een blouse aan te trekken, maar een leuk alternatief is een polo. Je hebt polo’s in alle soorten, kleuren en prijsklassen. Bij de Newyorker kun je bijvoorbeeld een polo kopen voor nog geen tien euro. Ben je opzoek naar meer kwaliteit dan raad ik de polo’s van Lyle en Scott aan, welke je kunt kopen bij de Bijenkorf of Zalando. Wel zal je hier ongeveer 60 euro voor neer moeten leggen. Het is tenslotte maar 1x per jaar kerst.

Kerstborrel

Een jaarlijks terugkerend fenomeen op het werk is de kerstborrel of het kerstdiner. Sommigen kijken er naar uit maar over het algemeen wordt het als een verplicht uitje gezien. Toch is het belangrijk om er goed en verzorgd uit te zien. Indien er een bepaalde dresscode is, dien je je daar uiteraard aan te houden. Is die dresscode er niet, dan zou ik persoonlijk gaan voor een blouse en één van de truien heren van Babista. Samen met een nette broek en nette schoenen zie jij er keurig uit op de borrel van het werk. Indien je het warm krijgt kun je eventueel de trui uit doen en verder borrelen in een overhemd. Je outfit maak je compleet met behulp van te gekke kerstsokken van bijvoorbeeld Happysocks of de H&M. Hou je van voetbal? Dan heeft Voetbal Inside unieke kerstsokken voor jou in het assortiment.

Categorieën: Blog