Je hebt er vast al eens over nagedacht om een auto te leasen in plaats van te kopen. Als je altijd gewend bent geweest om te kopen, kan het een grote stap zijn om dit te veranderen. Want wat is leasen precies en wat zijn de voordelen vergeleken met kopen? Dat lees je in dit blog.
 

1. Geen onverwachte kosten

Anders dan bij kopen bezit je bij het leasen de auto niet. Het voordeel hiervan is dat je, in veel gevallen, niet hoeft te betalen voor reparaties of onderhoud. Iedereen die al eens een auto in het bezit heeft gehad, weet dat die kosten flink kunnen oplopen. Wanneer je een auto least weet je per maand wat je precies kwijt zult zijn aan de auto, waardoor je voorkomt dat je aan het eind van de maand de portemonnee binnenstebuiten moet keren. De precieze afspraken over de kosten zijn afhankelijk van het leasebedrijf waar je een deal mee sluit. Een voorbeeld van een leasebedrijf met goede en duidelijke voorwaarden is lease.auto.
 

2. Geen gedoe bij schade of diefstal

Als je een auto least heb je bij schade of diefstal altijd recht op een vervangend exemplaar, zonder extra kosten. Dit is bij het kopen van een auto niet het geval, wat erg vervelend kan zijn. Je rekent er tenslotte op dat je een voertuig tot je beschikking hebt, zeker wanneer je het nodig hebt om naar je werk te gaan. Ook wanneer je onderweg pech hebt met een leaseauto kun je er op rekenen dat je snel geholpen wordt door het leasebedrijf. Ongemakken en onveiligheden zijn dus over het algemeen sneller verholpen bij lease auto’s.
 

3. Goedkoper dan een nieuwe auto kopen

Veel mensen lenen geld om een auto te kunnen kopen. Dat is niet zo raar, want een nieuwe auto kopen kan erg duur zijn. Private lease is in vrijwel alle gevallen goedkoper dan met geleend geld een nieuwe auto kopen. Soms is dat zelfs ook het geval met eigen geld. Bij zakelijk leasen zijn er nog meer voordelen. Er zijn hiervoor namelijk gunstige bijtellingstarieven. Een ander voordeel is dat je snel en eenvoudig weer van de auto af komt als hij niet bevalt.

Ga jij ook voor garantie en veiligheid? Twijfel dan niet langer en ga op zoek naar jouw favoriete lease auto, of het nu voor zakelijk of privégebruik is. Verdiep je in verschillende leasebedrijven en vergelijk de voorwaarden die gesteld worden.

Categorie├źn: Blog