Je bent een man en je wilt wat. Wij mannen zijn altijd geïnteresseerd in gadgets, de nieuwste apparaten en auto’s met coole snufjes. Grote automerken blijven vernieuwen en ook steeds meer rekening te houden met het milieu. Daarom is de ontwikkeling van de elektrische auto zeer welkom.

Elektrisch rijden

Er zijn verschillende manieren van elektrisch rijden. Je hebt auto’s die enkel en alleen op elektriciteit rijden, maar ook auto’s die zowel op elektriciteit als fossiele brandstof kunnen rijden. Dit noemen we ook wel een hybride. Laat je bij de autodealer goed informeren over welke van deze auto’s het meest geschikt is voor jou. Lees hieronder de voordelen van elektrisch rijden:

Het milieu

Uiteraard is elektrisch rijden stukken beter voor het milieu. Dit is dan meestal ook het zwaarstwegende standpunt van mensen die kiezen voor rijden in een elektrische auto. De reden dat het beter is voor het milieu is het gebrek aan CO2-uitstoot.

Je portemonnee

Elektrisch rijden is beter voor je portemonnee. De aanschaf van de auto is in eerste instantie wel duur: een elektrische auto met stekker kost vaak gemiddeld tussen de 30.000 en 35.000 euro. De speciale batterij in de auto maakt de prijs zo hoog. Uiteindelijk is een elektrische auto in gebruik wel een stuk goedkoper. De brandstofkosten liggen lager, er is minder onderhoud en je krijgt vaak vrijstellingen op je belastingen.

Oneindig veel voordelen

De elektrische auto’s stoten dus minder CO2 uit, maar rijden ook een stuk stiller. Wel zo fijn voor de medemens dus! De overheid stimuleert het rijden met elektrische auto’s door weinig bijtellingen te vragen, dus er zit ook belastingvoordeel bij. De overheid stimuleert het rijden met een elektrische auto ook door meer laadpalen te plaatsen, zodat je niet meer opzoek hoeft naar een laadplaats en fijn kunt rijden.

Niet alleen praktisch

Natuurlijk zitten er veel voordelen aan een elektrische auto, maar het oog wilt ook wat. Elektrische auto’s zijn hot en worden alsmaar vernieuwd en verbeterd. De Tesla is de bijenkoningin van de elektrische auto’s, een stoere, strakke auto met oneindig veel snufjes, gadgets en meer. Dat willen wij! Natuurlijk zijn er ook toegankelijkere elektrische auto’s, zoals bijvoorbeeld de Nissan Leaf. Ga voor een auto die jij er vet uit vindt zien, je bent al heel goed bezig door voor een elektrische auto te kiezen. Help het milieu, je eigen portemonnee en je aanzien door een elektrische auto t kopen.

Categorieën: Blog