Zeg eens eerlijk, hoe vaak maak jij je toetsenbord eigenlijk schoon? Wist je dat je toetsenbord maar ook je muis, je telefoon en zelfs je bureaublad een heerlijke broedplaats is voor bacteriën? We zullen je het daadwerkelijke getal maar niet vertellen maar het zijn er veel, heel veel! En natuurlijk wordt je werkplek op kantoor minimaal één keer in de week wel schoongemaakt maar hoe zit dat eigenlijk met je werkplek thuis? Of als je, je werkplek moet delen? In dit blog delen we graag enkele tips met je zodat ook jouw werkplek gezond en hygiënisch blijft!

Schone handen

Een schone werkplek creëren begint met schone handen. En nu denk je misschien bij jezelf maar ik heb toch schone handen? Ik was ze altijd netjes als ik naar de wc ben geweest. We zijn inderdaad ontzettend blij dat je dat doet waar wist je dat de wc geeneens de grote bron van bacteriën is? Wat dacht je bijvoorbeeld van de deurklinken die door verschillende handen worden aangeraakt of je telefoon die samen met je sleutels in je tas heeft gezeten waarop je vervolgens een appje beantwoordt. Je handen zijn de hele dag zo in de weer en daarmee zijn ze ook degene die het makkelijkste bacteriën van de ene naar de andere plek kunnen overdragen. Was daarom wat vaker je handen en gebruik desnoods desinfecterende handgel als je geen kraan en zeep in de buurt hebt. Ook een reinigingsdoekje doet al wonderen.

Essentiële poetsspullen

Natuurlijk wordt het kantoor één keer in de zoveel tijd schoongemaakt maar het kan af en toe geen kwaad om zelf ook een doekje over de spullen heen te halen. Alleen moeten de spullen hiervoor wel op kantoor aanwezig zijn. Zorg er dus voor dat er altijd een aantal essentiële poetsspullen aanwezig zijn. Een stofzuiger is bijvoorbeeld altijd wel handig om een bezem en een stoffer en blik. Ook afvalzakken, vaatdoeken, een emmer, een spons en reinigingsmiddel horen eigenlijk in ieder kantoor thuis. Ook papieren doekjes waar je, je handen mee kunt afdrogen moeten ten alle tijden beschikbaar zijn. Op deze manier maak je het schoonhouden ook een stuk makkelijker.

Vergeet de koelkast niet

Hebben jullie een koelkast op kantoor? Grote kans dat deze vaak vergeten wordt tijdens het schoonmaken. Toch is dit ook een plek waar bacteriën vrij spel hebben, ook al is het koud. Bij deze temperaturen kunnen ze ook gewoon overleven, als zal het in een minder rap tempo gaan. Een keer per maand de koelkast op kantoor schoonmaken is dan ook zeker geen overbodige luxe.

Categorieën: Blog