Het is nog maar de vraag hoe het er dit jaar tijdens de feestdagen uit gaat zien. Met hoeveel mensen we mogen samen komen, of de restaurants dan weer open zijn, dat zijn allemaal vragen die we nu helaas nog niet kunnen beantwoorden. Persoonlijk denk ik dat we deze kerst met een select groepje samen mogen komen en stiekem hoop ik natuurlijk dat de horeca gelegenheden weer open mogen tegen die tijd. Om ons goed voor te bereiden deel ik hier een aantal tips met jullie om de feestdagen coronaproof te vieren.

Vier kerst op jouw manier

Misschien vind je het wel helemaal geen probleem als het traditionele kerstdiner bij je schoonfamilie dit jaar niet door gaat. In dat geval kun je dit jaar eindelijk kerst vieren zoals jij dat graag zou willen. Zo kun je bijvoorbeeld lekker op de bank met wat pils en een potje Call Of Duty de kerst doorbrengen. Of houden jij en je vriendin een romantisch diner voor twee thuis (vind ze vast leuk!). Misschien kunnen jullie samen een lekker driegangen menu koken met jullie favoriete wijn erbij. Geen zin om de deur uit te gaan voor boodschappen of om te koken? Dan kunnen jullie natuurlijk ook gewoon eten en wijn bestellen.

Kerstdiner met veilige afstand

Als de kerstdiners dit jaar toch niet gecancelt worden en je weer met een klein groepje familie bij elkaar mag komen, dan is het natuurlijk belangrijk dat dat veilig gebeurd. Het voelt misschien wat gek, maar een extra lange eettafel voor het kerstdiner is niet zo'n slecht idee. Zo kun je voldoende afstand van elkaar houden en kan elk huishouden bij elkaar zitten. Je bent dan in ieder geval samen met kerst, en dat is veel waard.

Bioscoop of filmavondje thuis

Als de bioscopen tegen die tijd weer open mogen, dan is het natuurlijk ook super leuk om naar de film te gaan. Voor veel mensen is het een traditie om in de kerstvakantie naar de bioscoop te gaan. Mocht dat niet het geval zijn, dan kun je ook gewoon thuis een filmavondje houden. Lekker met z'n allen op de bank met wat versnaperingen en een leuke kerstfilm op. Een klassieker als een van de Home Alone films doen het met de kerst altijd goed!

Oud en nieuw thuis vieren

Het ziet er naar uit dat we met oud en nieuw dit jaar ook gewoon thuis moeten zijn. De nachtclubs en café's zullen voorlopig nog wel niet open mogen. Maar thuis oud en nieuw vieren kan ook heel gezellig zijn. Zo kun je het gezellig binnen in huis vieren en het huis een beetje versieren. Maar je kunt het ook buiten in de tuin doen. Zet een partytent op, zet heaters en vuurkorven neer en kleed je een beetje warm aan. Dit jaar kun je bijvoorbeeld ook zelf oliebollen proberen te maken. En voor het 12-uur moment kun je een mooie fles champagne bestellen en laten bezorgen. Zo ga je samen coronaproof het nieuwe jaar in, een jaar waarin we hopelijk dit virus achter ons kunnen laten. Fingers crossed!

Categorie├źn: Blog