Nu de dagen weer wat warmer zijn, is een veel of vaker voorkomend probleem: zweten. Het is volkomen normaal om te zweten, alleen komen er wel wat complicaties bij kijken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zweetplekken en een nare geur. Wist je dat je dit kunt voorkomen? Lees snel verder om erachter te komen hoe!

Eet geen heet (gekruid) voedsel

Dit klinkt misschien wel als iets wat je moeder zou zeggen, maar je bent wat je eet. Jouw lichaam reageert op alles wat jij in jouw mond stopt. Denk hierbij aan ui, knoflook, maar ook een pepers.

Pittig gekruid of heet/warm eten zorgt er namelijk voor dat je meer kan gaan zweten. Omdat je het warm krijgt van heet eten, gaat jouw lichaam proberen het af te koelen door te gaan zweten – want dat is hoe ons lichaam werkt. Interessant he! Het is dus in veel gevallen verstandig dat je pittig of heet eten vermijd op de momenten dat je niet wil zweten. Denk hierbij aan vlak voor een vergadering of op een date.

Draag een speciaal T-Shirt

Tegenwoordig bestaat er zo iets als het fibershirt. De maker hiervan, Fibershirts, heeft een speciale microvezel gemaakt die water en vocht afstoot. Hierdoor zal je nooit last krijgen van zweetplekken in jouw kleding!

Hoe ze dit doen? De Fibershirts hebben een speciale okselpad, van drie lagen dik. Deze lagen zijn allemaal verschillend. De middelste bestaat uit waterbestendig materiaal dat gegarandeerd beschermd tegen zweetplekken!

Een bijkomstigheid van dat vele zweten is vaak ook dat er een vervelende geur kan ontstaan. Ook hier hebben de makers van Fibershirts over nagedacht. Het materiaal waarvan de shirts zijn gemaakt, is namelijk antibacterieel. Omdat het zweet wat jij uitstoot niet stinkt, maar de bacteriën die op jouw huid zitten wel zorgen voor die typische zweetgeur, is dit een perfecte oplossing. Wacht niet langer en bestel nu jouw Fibershirt!

Vermijd grote inspanning

Wellicht is dit iets waarvan je denkt: dit ligt toch zo voor de hand? Dat klopt ook, maar toch is het geen minder goed idee om het toch nog even aan te kaarten. Op de momenten dat je geen Fibershirt tot je beschikking hebt, geen pittig eten hebt geconsumeerd maar toch merkt dat je zo nu en dan wel weer veel zweet, kan je nagaan hoe jouw bewegingspatroon in elkaar zit.

Ga voor jezelf eens de volgende stappen na: heb je een lift bij jou op kantoor, en gebruik je die ook? Of heb je een intensieve wandeling achter de rug na de lunch? Dit speelt allemaal een aanzienlijke rol. Ga daarom na hoe jouw bewegingspatroon in elkaar zit.

Categorie├źn: Blog