Cocktails bestellen alleen iets voor vrouwen? Echt niet! Tegenwoordig worden er veel cocktails gemaakt die juist uiterst geschikt zijn voor mannen. Wij begrijpen dat je liever niet met een roze cocktail met een parapluutje in de kroeg staat (ook al kan dat best lekker zijn). Daarom zetten wij voor jou een paar man-proof cocktails op een rijtje.

De Dark en Stormy

De naam alleen al is ontzettend stoer en mysterieus: Dark en Stormy is voor veel mannen een favoriet. Het wordt gemaakt van bruine rum, ginger beer en limoen. Zodra je een Dark en Stormy drinkt lijkt het net alsof je op de Caribiën ligt. De ginger beer heeft een zoete, scherpe smaak waarbij vooral de gember overheerst. De donkere rum maakt dit geheel compleet met zijn volle, rokerige smaak. Het drankje wordt afgemaakt met de heerlijke smaak van vers limoensap.

The Old Fashioned

Dit is een echte klassieker. In veel films en series wordt er door de hoofdrolspeler een Old Fashioned gedronken. Het recept van de Old Fashioned is niet makkelijk en de meningen zijn erg verschild hoe je een perfecte Old Fashioned maakt. In theorie kun je elke whiskey gebruiken om een Old Fashioned te maken. Het beste is toch om te kiezen voor een bourbon, hierdoor wordt ie namelijk een klein beetje zoeter. Als je van scherper houdt is het beter om te kiezen voor rye whiskey. Je maakt een Old Fashioned met bourbon of rye whiskey, Angostura bitters, ijs, suikersiroop en sinaasappel.

Wodka Martini

James Bond wilde zijn Wodka Martini ‘shaken, not stirred’. Het was zijn signature drink in alle James Bond films, dit maakt de Wodka Martini ook uiterst geschikt voor echte mannen.  Om de Wodka Martini te maken schenk je wodka en Vermouth in een glas en roer je dit met een paar ijsblokjes een paar keer om. Wil je hem drinken op de James Bond manier? Dat doe je zo: in plaats van dat je de ingredienten roert, schud je ze. Hierdoor verlies je wel wat van de smaak waardoor de cocktail iets minder sterk is. Maak hem af met een citroen of sinaasappelschil en een stokje met een olijf eraan.

Gin Tonic

Een ouderwetse Gin tonic is nog steeds een favoriet van veel mannen. En dan hebben we het niet over die vissenkomen met schijven bloedsinaasappel en hele komkommers erin, dat is meer bedoeld voor de dames. Een ouderwetse gin tonic drink je gewoon met ijs en een citroentje.

Categorieën: Blog