Glazen deuren in je huis zijn helemaal hip en gewild tegenwoordig. En dan praten we niet langer alleen over de mooie, grote openslaande glazen deuren naar je achtertuin, (hoewel ook deze glazen schuifwanden nog steeds heel erg gewild zijn) maar ook over glazen douchedeuren en glazen schuifdeuren in je huis zijn helemaal in. En zoals met alles wat een trend wordt, komen er ook steeds meer mogelijkheden en varianten op de glazen deuren. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan matglas, of gekleurd glas. Maar hoe kies je nu de variant die het meest geschikt is voor jouw huis? Welk soort glazen deur past het allerbeste bij jou en je woning?

Voordelen van een glazen schuifwand naar je achtertuin

Om te bekijken of een glazen schuifwand iets voor jou is, is het belangrijk om alle voordelen van zo'n wand op een rijtje te zetten. Wanneer we praten over een glazen schuifwand dan bedoelen we de prachtige deuren die je veranda omtoveren tot een verlengstuk van je tuin. Je kunt de glazen deuren open laten staan voor een direct contact met de zonnige buitenlucht, maar zelfs bij mindere temperaturen behoud je het open contact door het glas. Hierdoor kun je in de lente, zomer, herfst en winter genieten van al het moois dat je tuin te bieden heeft. Andere praktische voordelen van een glazen schuifwand zijn bijvoorbeeld dat je de deuren gemakkelijk open en dichtschuift, en dat de glazen zowel waterdicht als winddicht zijn ontworpen. Daarnaast is een glazen schuifwand standaard gemaakt van gehard glas, wat betekent dat als het glas breekt, het breekt in zulke kleine stukjes dat de kans op groot letsel verminderd wordt.

Voordelen van een glazen deur in je huiskamer

Met een glazen schuifdeur in je huis geef je je woonkamer snel en gemakkelijk een stijlvolle uitstraling. Doordat een glazen deur veel licht doorlaat, geeft het de kamer meteen een ruimtelijk en groot gevoel, wat het dan ook de perfecte oplossing maakt voor kleinere ruimtes. Een normale deur kan ervoor zorgen dat de woonkamer donkerder aanvoelt, terwijl een glazen deur de ruimte juist optisch vergroot en verlicht. En net zoals bij een schuifwand, is ook een schuifdeur gemaakt van gehard glas, wat betekent dat als het glas breekt, het breekt in zulke kleine stukjes dat de kans op groot letsel verminderd wordt.

Het installeren van een glazen deur of schuifwand

Veel mensen vinden het installeren van zo'n deur of wand behoorlijk intimiderend. Werken met zulke grote platen glas is ook niet niks. Gelukkig is er vaak de mogelijkheid om de deuren te laten installeren door een ervaren monteur. Deze monteur komt bij je langs, op een dag die jou het beste uitkomt, om de glazen deuren te installeren. Dit scheelt jou een hoop zorgen, zodat jij je alleen nog maar hoeft te verheugen op de prachtige lichtinval en de ruimte die de nieuwe glazen deur of wand creëert.

Categorie├źn: Blog