Smartphones zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Vooral nu we ons hele huis ermee kunnen bedienen. Nooit meer buiten de deur zijn en erachter komen dat de kachel nog aanstaat, je het licht bent vergeten uit te doen en je afvragen of je de deur wel op slot hebt gedaan. De apps blijven zich vernieuwen en verbeteren. Nu is het dus zelfs mogelijk om je hele huis te bedienen met apps via je smartphone. Lees hier meer over alles wat je moet weten om je huis met een smartphone te bedienen.

Philips hue

Dit is zeker een van mijn favorieten. De Philips Hue Lights zijn de vooroplopers op het gebied van smart lights. Je kunt ze uiteraard bedienen via je smartphone, maar je krijg er ook een knop bij waarmee je de lichten aan en uit kunt zetten en kunt dimmen. De lampen zijn er in twee soorten verkrijgbaar: de witte lichten en de kleurlichten. De witte lampen zijn uitgerust met een warme kleur licht. De witte lampen kun je dimmen van schemerig tot erg fel. De gekleurde lampen zijn – je raadt het misschien al –  uitgerust met verschillende kleuren. Er zit zelfs een disco functie bij de gekleurde lampen, erg leuk voor feestjes! De lampen bedien je via je smartphone of tablet. Je kunt vanaf de bank het licht dimmen of uitzetten. Ook als je op vakantie gaat en bang bent voor inbrekers zijn de Philips Hue Lights heel handig: zet een keer per dag vanaf het strand de lampen aan om inbrekers te voorkomen.

Lyric

Ook dit is een hele fijne. De slimme thermostaat Lyric is ontwikkeld door Honeywell. Ben je een koukleum? Dan is dit zeker een goede voor jou. Koppel de slimme thermostaat aan jouw smartphone en stel de ‘thuiskomen’ functie in. Als je deze instelt gaat de kachel vast branden voor je thuis bent, zodat je altijd in een lekker warm huis aankomt. Je kunt hem instellen tot een bereik van 1km, meer of minder. Ook kun je de slimme thermostaat automatisch aan en uit laten gaan op een bepaald tijdstip, en natuurlijk bedienen van een afstand. Zo hoef je nooit meer halverwege je vakantie terug te rijden om te checken of je de kachel wel uit hebt gedaan. En het is een stuk zuiniger!

Nuki

De elektrische deursloten van Nuki zijn een mooie toevoeging aan jouw smart home. Deze elektrische sloten bedien je wederom via je smartphone. Je kunt zelfs de auto lock functie instellen. Deze vergrendelt automatisch het slot op het moment dat jij de deur uitgaat. En zodra je weer voor de deur staat wordt het slot ontgrendeld, nooit meer graaien naar je sleutels dus!

Makkelijk en stoer

Apple en Android hebben beide een app waarop je deze apps samen kunt brengen op je smartphone. Zo kun je dus vanuit één app je hele huis bedienen, superhandig! Ga met de tijd mee en vergeet sleutels, het licht uitdoen en de kachel laag zetten. Met deze apps kan het.

Categorieën: Blog