Na een harde dag werken is het voor ons mannen van belang om ook aan onze rust toe te komen. Onderzoek heeft uitgewezen dat wij mannen gemiddeld 3,1 uur per dag even onze ontspanning pakken. Het liefst doen wij een dutje of kijken we even tv maar er zijn ook andere manieren waarop wij even aan onze welverdiende rust toe kunnen komen. In mijn mancave heb ik tegenwoordig bijvoorbeeld een echte deutsche meister staan. Een deutsche meister vraag je jezelf af? Een deutsche meister is niet minder dan een heuse voetbaltafel. En ik kan wel zeggen dat dit de ferrari onder de voetbaltafels is. Tafelvoetballen doe je niet alleen natuurlijk, dat doe je met je maten die in de mancave langs kunnen komen. Ben je benieuwd wat je nog meer kunt doen om samen met je vrienden of alleen te ontspannen? Lees dan snel verder!

Actief ontspannen in groepsverband

Hoe heerlijk is het om samen met je beste vrienden op stap te gaan en met hen te ontspannen, niks toch? Doordat je samen op stap gaat vergeet je even alles om je heen en kom je weer met een uitgeruste geest thuis. Je kan natuurlijk simpelweg de kroeg induiken en daar een uur of vier later enorm gezellig uitlopen. Maar je kunt ook eens wat afwisselender doen en samen een leuke sportieve activiteit gaan doen. Voetballen ligt hierbij voor de hand, want welke man houd nou niet van voetbal? Toch voetbalt de gewone man meestal al vaak genoeg, dus een variatie hierop zou geen kwaad kunnen. Gelukkig zijn die er genoeg, ga eens met al je vrienden voetgolfen, voetvolleyen of zaalvoetballen. Of doe eens iets compleet anders en ga een keertje golfen op een echte golfbaan. De mogelijkheden zijn oneindig natuurlijk!

Relaxed ontspannen

Naast actief ontspannen is het soms ook heerlijk om relaxed te ontspannen. Ik heb zelf een eigen mancave waarin ik mijn vrienden geregeld uitnodig. Hier drinken we een biertje, spelen we op de deutsche meister of zitten we gewoon lekker voetbal te kijken. Ook kan je uiteraard gewoon zelf ontspannen of met je vriendin op stap. Een dagje sauna kan ook heerlijk zijn om daarna lekker in het zonnetje even quality-time met je vriendin of vrouw te nemen. Oftewel er zijn genoeg manieren waarop wij mannen even tot onszelf kunnen komen. Voor nu duik ik weer even met mijn vrienden achter de voetbaltafel om tot complete ontspanning te komen!

Categorie├źn: Blog