Ik zoek altijd naar nieuwe manieren om mijn woning echt van mij te maken. Ik heb na mijn verhuizing voor een lange tijd een simpel lichtbolletje laten hangen in mijn woonkamer. Dit was lekker makkelijk en een beetje lui van me. Maar nu heb ik echt een mooie houten hanglamp en ventilator opgehangen. Ik had voor een lange tijd slechts een lichtbolletje hangen doordat ik te weinig tijd vrij maakte om op zoek te gaan naar een mooie lamp. Het lichtbolletje was functioneel en gaf genoeg licht in mijn woning, dus erg veel haast had het niet. Toen kwam mijn neef langs om een keer een avondje te gamen en zei er het volgende over: “Wat is dit voor armoedig zooitje? Heb je geen geld om een lamp te kopen ofzo?”. Als ik dat al van mijn neef te horen krijg, weet ik dat het tijd wordt om een lamp aan te schaffen.

Online opzoek

Dus ben ik online opzoek gegaan naar een lampen winkel. Na even te zoeken ben ik erachter gekomen dat websites zoals bol.com, amazon en aliexpress niet de lampen hadden die ik zocht. Dus ben ik naar een online speciaalzaak gaan zoeken. En die heb ik zeker gevonden. Ik ben op deze website belandt in een gigantische verzameling stijlvolle lampen en hanglampen. Maar om een lamp te vinden die goed bij mijn interieur paste ben ik eerst in overleg gegaan met mijn tante. Zij is, als binnenhuis architect, helemaal thuis in dit soort zaakjes.

Een lamp of hanglamp

De lampen die ik voorstelde waren van ijzer of metaal en hadden een industriële look. Ik vond dat namelijk wel een beetje stoer eruit zien. Mijn tante, zo scherp dat ze is, gaf aan dat er in mijn woning veel houten stijlen aanwezig waren. Het plafond, de vloer, de tafels etc. Dus stelde ze voor om een houten hanglamp op te hangen boven de eettafel in de woonkamer. Maar dat was niet het enige idee dat ze voor ogen had. Ze kwam met het volgende: “Een ventilator, op het plafond boven de salontafel.” en natuurlijk was deze ventilator ook in houten stijl. Nu heb ik dus het spreekwoordelijke, “twee vliegen in één klap”. Een stijlvolle ventilator én een prachtige houten hanglamp.  Nu is mijn huisje, met deze twee decoraties, in principe helemaal af.

Heb jij nog leuke tips of weetjes over het decoreren van je interieur? Laat het me dan weten via het contactformulier hier op mannennu.nl  Ik zie uit naar je berichtje!

Categorieën: Blog