Wat is nu echt een goede mannenfiets? Een mountainbike? Een BMX? Een opoefiets? Nee natuurlijk niet, een echte mannenfiets is de klassieke herenfiets! Praktisch, degelijk en stoer. In Nederland kun je bijna overal wel terecht met de fiets. Het is dus belangrijk dat je een goede fiets hebt waar je heerlijk op rijdt! Daarbij komt ook het aantal versnellingen, welke een rol speelt in het fietsgemak. De fiets moet er natuurlijk ook nog eens goed uitzien! Dus waar vind je nu een goede herenfiets?

De herenfiets

Waarom zit er eigenlijk een stang in het frame van de herenfiets? Je weet wel, die bovenste stang tussen het frame van het stuur en het zadel. Dit komt omdat deze stang vroeger noodzakelijk was voor de stevigheid van de fiets. De enige reden dat deze er nu nog zit (bij de oma- en opoefietsen zie je hem niet) is dat de stang enigszins is ingeburgerd in het idee van de herenfiets. Ook op dames- en mamafietsen vind je deze stang namelijk niet, maar dat heeft uiteraard ook een praktische reden, namelijk het op- en afstappen van de fiets.

Verschillende remmen en fietsen

De meeste mannenfietsen beschikken over een V-brake systeem, oftewel de handrem in plaats van de terugtraprem. Een van de weinige herenfietsen die je tegen zal komen met een terugtraptrem is de opoefiets van Tulpfietsen. Een goede keuze voor liefhebbers van terugtraptremmen!

Je kunt uiteraard ook de keuze maken om een elektrische mannenfiets aan te schaffen. Door de trapondersteuning van een elektrische mannenfiets kom je op elke bestemming zonder ook meer een druppeltje zweet aan. Op een fiets met trapondersteuning kun je gemiddeld 80 kilometer rijden voordat je de accu van de fiets opnieuw moet opladen. Dit wordt de actieradius genoemd en het is handig om hier op te letten wanneer je een dergelijke fiets aanschaft!

Een nieuwe mannenfiets van Matrabike

Echte mannenfietsen zijn vóór mannen, door mannen. De herenfietsen van Matrabike.nl vallen binnen die categorie. In de webshop van Matrabike vind je met grote regelmaat nieuwe mannenfietsen in het assortiment. Het mooie van Matrabike.nl is dat deze webshop ook zeer geregeld leuke kortingen geeft op de mannenfietsen in het productaanbod. Zo kun je op een goede, betrouwbare eerstehands fiets rijden, zonder dat je daar al te veel voor hoeft te betalen! Op de site vind je goede en zeer betaalbare merken mannenfietsen, zoals Shockblaze, Tulpfietsen en Stokvis. Neem gauw een kijkje en bestel ook net als ik een nieuwe mannenfiets. Vandaag besteld is morgen verzonden!

Categorieën: Blog