Gefeliciteerd, zoals je in de eerdere blogs kon lezen, heb je nu dat huis gekocht! Nu is het dus tijd om er een thuis van te maken. En zoals een wijs man ooit zie, “home is where the wifi automatically connects”. Tijd dus om je internet en televisie op te zetten. Maar mijn god, daar kan nog best wel eens wat bij komen kijken.

Mijn ervaring

Als ik even vanuit de ik-persoon mag praten, dan deel ik graag mijn eigen ervaring met je. Toen ik mijn eigen huis in trok, wilde ik per se internet en televisie van een bepaalde provider, omdat mijn vriendin daar werkt. Dan kregen we een paar mooie aanbiedingen erbij, en voor een goed prijsje. Maar we kwamen er al gauw achter dat de verbinding met die provider en niet eens lag! Ook niet met die paar andere grote providers, dus het lag niet per se aan hen. Maar toch, het was even een probleem.

Dit betekende namelijk dat er in de straat moest worden gegraven. De verbinding moest van het begin van de straat naar mijn huisnummer worden gelegd, en vervolgens moest het naar binnen worden gelegd ook. En om te graven moest een vergunning worden aangevraagd bij de gemeente, en ja, de snelheid van de gemeente zal je best kennen.

Eenmaal toen die kabel gelegd was, moest deze ook nog mijn huis in worden gelegd. En daar was weer een ander mannetje voor nodig. Wat bleek deze kabel nou te zijn? Simpelweg een COAX kabel. Je zal er vast en zeker wel vaker van hebben gehoord. Ik weet dat je deze met je tv verbindt, maar ik wist niet dat deze kabel hetzelfde heet wanneer deze buiten onder de grond doorloopt! Maar toen deze kabel eenmaal was gelegd, kon het feest beginnen.

Back up

De COAX kabel verbindt namelijk alles. Het komt binnen via een doosje in de muur – wat dus van buiten af van de straat af komt – en gaat vervolgens naar je media box, en naar je router. Deze draad is dus eigenlijk alles waar het om draait in de wereld van verbinding. Maar het is ook goed om te weten dat het een behoorlijk gevoelig kabeltje kan zijn. Het is dus verstandig om hier een back up van te hebben, mocht je huidige kabel het ooit begeven. Je wilt dan niet zonder zitten! Dus bestel nu nog online een extra COAX kabel, zodat wanneer je huidige stuk gaat, je niet meer online hoeft te gaan om deze te bestellen!

Categorie├źn: Blog