Zoals veel mannen van mijn leeftijd ga ik graag uit. Regelmatig ben ik in de kroeg te vinden. Soms loop ik ook in de clubs rond, als de jongens er voor te porren zijn. Laatst had ik alleen een beetje een vervelende ervaring. Het was een hectische avond waarbij alles dat verkeerd kon gaan ook fout ging. Je kent het wel: Murphy’s Law. Vandaag zal ik je vertellen over deze hectische avond stappen. Hopelijk leer jij er iets van en voorkom je zo’n ervaring. Oh, en maak je maar geen zorgen! Het verhaal eindigt op een vrolijke noot.

Alles in mijn broekzak

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik bewaar al mijn spullen gewoon in mijn broekzakken. Uit ervaring weet ik dat de meeste vrouwen een handtas dragen, omdat hun broekzakken niet diep genoeg zijn. Ik heb ook regelmatig gezien dat iemand haar secrid wallet, oftewel haar portemonnee vol pasjes, in haar BH had opgeborgen. Wat dat betreft hebben wij mannen het wat makkelijker. Mijn sleutelbos, secrid wallet en smartphone passen gewoon allemaal in mijn broekzak. Tenminste, dat dacht ik altijd.

Of toch niet meer

Je voelt ‘m waarschijnlijk al aankomen. We waren lekker aan het stappen, een echte mannenavond uit als het ware. Toen ik de volgende ronde wilde halen, graaide ik in mijn broekzak op zoek naar mijn secrid wallet. Ik kon dat ding nergens vinden. Zelf ben ik helemaal niet zo’n stresskip, maar ik vond het wel vervelend dat ik al mijn pasjes ineens kwijt was. Helaas begint mijn verhaal daar pas. Toen de bartender doorhad dat ik mijn secrid wallet kwijt was, besloot hij geen orders meer van mij (of mijn vrienden!) aan te nemen. Nou ik kan je vertellen, dat zorgt voor een behoorlijke domper op je avond.

Duwen, trekken en vechten

We besloten er vandoor te gaan. Jammer dat ik mijn pasjes kwijt was, maar ik was gelukkig niets belangrijks kwijt. Bovendien kan ik zo weer een nieuwe secrid wallet bestellen op PenWorld. Onderweg naar de volgende club knalde een van mijn maten keihard tegen iemand aan. Hij bood netjes zijn excuses aan. De dude wilde er echter niets van horen. Hij begon ons uit te lokken om te gaan vechten. We hadden al lang door wat er aan de hand was, dus wij probeerden er vandoor te gaan. Toen ging die dude duwen. Dat had hij niet moeten doen. Mijn maat verloor zijn geduld en ging het gevecht aan. Terwijl die gasten aan het knokken waren, probeerden de rest van ons het gevecht te stoppen voordat de boel escaleerde.

Eind goed al goed

Ineens zie ik wat op de grond vallen. Het was een secrid wallet. Ik dacht bij mezelf: hoe groot is de kans dat dit die van mij is? Ik pakte de secrid wallet en maakte het ding open. En ja hoor, al mijn pasjes zaten er in. Iets knapte bij mij. Die dude had gewoon mijn portemonnee gejat! Gelukkig wist hij niet hoe hij met zo’n secrid wallet om moest gaan. Hierdoor was zelfs mijn briefje van twintig nog aanwezig. Ik haalde nog een paar keer diep adem. Persoonlijk heb ik een hekel aan vechten, dus ik wilde me niet mengen. Ineens hoorden we politiesirenes. We keken elkaar aan en besloten er snel weg te gaan. De politie was helemaal niet voor ons gebeld, maar het was wel even een wake-up call. Na zo’n hectische avond had ik dus gelukkig wel mijn secrid wallet terug!

Categorieën: Blog