Gitaarspelen is een van de coolste dingen die er zijn en iedereen kan het leren. Wil jij echt indruk maken op je date/scharrel/vriendin/vrouw? Speel een liedje voor haar op de gitaar en ze smelt in je handen! Nooit gitaar leren spelen? Geen probleem! Neem een paar online gitaarlessen en je bent er zo.

Wat heb je nodig?

Uiteraard is het wel handig om een gitaar te hebben. Dit hoeft geen enorme investering te zijn als je het een beetje slim aanpakt. Op marktplaats kun je veel soorten gitaren kopen, beginnend bij hele redelijke prijzen. Het is wel handig om na te gaan wat voor gitaar je wil leren spelen. Je kunt kiezen uit lessen voor akoestische gitaar, en elektrische gitaar. Akoestische gitaarlessen zijn erg populair en worden door veel mensen gekozen. Om elektrische gitaar te spelen heb je ook een versterker nodig waardoor het vaak een dure grap wordt.

Online gitaarlessen nemen, werkt dat wel?

Meestal ga je als je gitaar wilt leren spelen naar een leraar toe die het je leert. Het nadeel hieraan is dat je vaak 1 of 2 keer per week de deur uit moet, wat lastig is als je een druk leven hebt. Online gitaarlessen doe je vanaf je computer. Iemand heeft zijn gitaarlessen opgenomen en onderverdeeld in filmpjes van +- 10 minuten. In de eerste lessen leer je hoe je de gitaar moet vasthouden, wat de akkoorden zijn en hoe je een gitaar stemt. Het enige nadeel van online gitaarlessen is dat er niemand is die je controleert. Je moet dus doorzettingsvermogen hebben om gitaar te leren spelen via online lessen. Pas als je het ├ęcht wilt, gaat het je ook lukken.

Wat zijn de voordelen?

Allereerst: je hoeft niet van je bank af te komen om online gitaarlessen te volgen. Dat is misschien wel het grootste voordeel. Wat ook fijn is aan de online gitaarlessen is dat je de lessen altijd kunt terugkijken. Ben je vergeten hoe je iets moet doen, of is iets niet helemaal duidelijk? Je kunt de online gitaarlessen zo terugspelen en opnieuw kijken. En andersom werkt het natuurlijk ook, begrijp je al hoe iets moet? Dan spoel je zo door naar het volgende filmpje.

Maak indruk met je gitaarspel

Leer gitaar te spelen via online gitaarlessen en maak echt indruk op je geliefde, familie en vrienden. Vaak zijn de eerste lessen zelfs gratis, er is geen reden meer om het niet te doen!

Categorie├źn: Blog