Je auto verzekeren is waarschijnlijk het eerste wat je doet, zodra je een auto hebt gekocht. Het is iets dat bij het stappenplan van een auto kopen hoort. Je vindt je droomauto, je sluit een autoverzekering af en je rijdt vervolgens met hoge snelheid over de snelweg. Toch is het bepalen van de juiste autoverzekering vaak nog een punt van aandacht. Want welke verzekering is het best voor jouw droomauto?

De verschillende autoverzekeringen

Je kunt op drie verschillende manier je auto verzekeren: WA verzekering, WA Plus en Allrisk. Voor welke autoverzekering je kiest hangt voornamelijk af van de leeftijd van de auto. Heb jij een auto die tien jaar of ouder is? Kies dan voor een WA verzekering. Een oudere auto is namelijk al een groot deel van zijn originele waarde kwijt en de WA verzekering biedt de minste dekking. Je krijgt namelijk alleen de schade vergoedt die je aan anderen toebrengt.

WA Plus vergoedt ook de schade die je aan anderen toebrengt, maar ook schade door brand, diefstal en storm. Dit zie je wel gelijk terug in je premie. Je betaalt maandelijks een paar tientjes meer, maar dan ben je ook wel beter verzekerd. Voor nog een paar tientjes meer ben je met All Risk verzekerd voor, de naam zegt het al, alles. Heb jij dus echt je droomauto gekocht, dan is All Risk zeker goed om te overwegen.

Aanvullende autoverzekeringen

Naast de drie keuzes van autoverzekeringen zijn er ook nog aanvullende autoverzekeringen. Heb je een gezin? Neem dan zeker de schadeverzekering voor inzittenden erbij. Hiermee krijgen zowel jij als je medepassagiers letselschade vergoedt, maar ook schade toegebracht aan kleding en bagage. Dus, voor autovakanties met de kinderen op de achterbank: neem een inzittende verzekering!

Daarnaast kun je ook nog kiezen voor rechtsbijstandverzekering, no-claimbeschermer en pechhulp. Lees je in over de mogelijkheden. Je wilt van je nieuwe auto genieten, maar het liefst onbezorgd. Dek je in en ga goed verzekerd de weg op.

Autoverzekeringen vergelijken

Op het internet vind je genoeg websites waarmee je autoverzekeringen eenvoudig vergelijkt. De verschillen zitten voornamelijk in de prijs en de polisvoorwaarden. De websites bieden vaak tools waardoor je eenvoudig de verschillende autoverzekeringen naast elkaar legt. Hierdoor vind je eenvoudig de autoverzekeringen die bij jouw wensen, maar vooral bij jouw auto past.

De juiste autoverzekering is dus vrij eenvoudig te vinden. Google is hierbij je beste vriend. Met een simpele zoekopdracht kom je een heel eind. Let op de tips in dit artikel en je hebt een goede verzekering. Het enige dat jij moet doen, is beslissen welke autoverzekering binnen jouw budget past. Maar goed, als jij een mooie wagen hebt, heb je er ook een goede verzekering voor over, toch?

Categorieën: Blog