Iedere man droomt er natuurlijk van om in een stoere, grote auto rond te rijden. Met oog op de toekomst graag ook nog elektrisch en, met eventuele kinderen op de achterbank, lekker veilig. De meeste mannen denken gelijk aan een BMW of range rover, maar tegenwoordig hoeft er niet meer zo diep in buidel gekeken te worden om aan deze verwachtingen te voldoen. Een goed voorbeeld hiervan is de Volvo XC40 die, naast het nieuwste model, ook als Volvo XC40 occasion te verkrijgen is. 

Comfortabel en veilig

De volvo XC40 valt te omschrijven als een compacte SUV met genoeg bagageruimte en oog voor gebruiksgemak. Over de bagageruimte gesproken. Niet alleen de achterbak is van riante grote, ook zijn er opbergvakken te vinden over de gehele lengte van het portier en onder de voorstoelen. Als het om veiligheid gaat zitten er meerdere functies in de auto die zorgen voor niet alleen een plezierige rit, maar ook een veilig gevoel. Zo zit er city safety in de auto verwerkt, waarbij de auto remt wanneer er een fietser voor de velgen komt, verkeersbordherkenning die letten op bijvoorbeeld een verkeerssnelheid en strookhulp, wat er voor zorgt dat er netjes binnen de lijnen gereden wordt. Dit alles is niet alleen door de designers bij Volvo ontworpen, door met zijn alle rondom een tafel te gaan zitten. Er is slim gebruik gemaakt van gebruikersbehoeftes door voor het ontwerp in gesprek te gaan met zo’n 120 gezinnen over de wensen die hun hebben in een gezinsauto. 

Benzine, diesel, hybride of toch volledig elektrisch

Vanaf eerdere uitvoeringen van de XC40 lijn kon je al kiezen uit de standaard benzine en diesel motor, echter zijn hier de afgelopen tijd de hybride versie en recentelijk de elektrische motor bijgekomen. Voornamelijk de elektrische motor, wat de afgelopen jaren een trend binnen de autowereld is geworden, is voor Volvo een optie. De XC40 recharge 2020 is dan ook de eerste volledig batterij-elektrische auto van Volvo. Voor wie deze optie klinkt als muziek in de oren moet helaas nog wel even geduld hebben. De volledig elektrische SUV is al wel te bestellen maar zal sinds 2020 pas op de weg te zien zijn. Daarnaast is een mooi streven en doel voor Volvo om de aankomende jaren te werken aan verduurzaming. Dit proberen het merk te bereiken door elk jaar te komen met een nieuw volledig elektrisch model. 

De Volvo XC40 occasion, Een compacte SUV die niet voor niks de titel Europese auto van het jaar 2018 is geworden!

Categorieën: Blog