Tegenwoordig wordt het onder de jeugd steeds populairder om lekker met z’n allen achter de Playstation of Xbox te zitten en de hele middag met je vrienden te gamen. Maar die spellen die gespeeld worden zijn natuurlijk lang niet altijd gratis en je kunt in bijna elk spel wel dingen kopen waardoor je een voorsprong hebt op andere gamers. Er is dan ook een stijgende vraag naar tegoed voor op deze gaming consoles, dus de markt hiervoor wordt ook steeds groter. Hoe kom je gemakkelijk aan dit tegoed?

Hoe kom je aan het tegoed?

Er zijn verschillende manieren om tegoed voor je gaming console te krijgen. Zo kun je bijvoorbeeld een fysieke cadeaukaart of gift card van een fysieke of online winkel aanschaffen. Deze kaarten hebben een code die je kunt invoeren op je console om het tegoed te activeren. Digitale cadeaukaarten worden automatisch toegevoegd aan je account zodra je ze koopt. Koop een abonnement voor een online gaming service, zoals Xbox Live Gold of PlayStation Plus. Deze abonnementen geven je toegang tot online multiplayer en andere extra's, en kunnen bovendien ook worden gebruikt om tegoed te kopen in de online winkel. Gebruik een creditcard of een andere betaalmethode om direct tegoed te kopen in de online winkel van je console. Ook op het internet is er een grote markt ontstaan voor het halen van je tegoed. Je kunt allerlei soorten game kaarten kopen, maar ook tegoed voor bijvoorbeeld Pathé thuis is hierop vaak te koop.

Wat kan je allemaal op deze websites?

Er zijn een aantal gamecardwebshops te vinden in Nederland en vaak hebben ze een ruim aanbod. Zo kun je een Playstation of Xbox giftcard bestellen, maar kun je ook tegoed halen voor dingen die niets te maken hebben met gamen. Ook op je telefoon heb je namelijk tegoed nodig. Denk bijvoorbeeld aan beltegoed, maar ook aan geld voor in de PlayStore om belangrijke apps op je telefoon te kunnen kopen Je koopt hiervoor tegoed en je krijgt een code toegestuurd waarmee je tegoed op je apparaten of spelletjes kan plaatsen. En zolang het bestellen van tegoed steeds populairder wordt, zal het aanbod steeds groter worden. Echter, het verschil is wel dat de betalingsmethodes aan het veranderen zijn. Zo kun je de meeste online aankopen simpel uitvoeren met je bank. In de meeste gevallen wordt hier iDeal voor gebruikt. Daarnaast is de creditcard ook erg populair op dit gebied.

 

Categorieën: Blog