Wanneer je een terras gaat (laten) aanleggen zijn er flink wat dingen waar je rekening mee moet houden. En je moet veel keuzes maken. Welke terrastegels kies je? Daar begint het al. Want de terrastegels die je kiest zullen bepalend zijn voor de rest van je ontwerp. Terrastegels zijn dus echt een essentieel onderwerp wanneer je je terras gaat aanleggen. En omdat terrastegels over het algemeen niet heel goedkoop zijn, zul je jaren tegen je keuze aan moeten kijken. Er hangt dus nogal wat van af.
Terrastegels

Kies terrastegels bij je terrasmeubelen

Wanneer je al een schitterende tuinset hebt, is het misschien verstandig om aan de hand van de meubels je terrastegels uit te kiezen. Wanneer je bijvoorbeeld een mooie loungebank hebt, dan zijn grote tegels wel erg mooi. Heb je een wat sierlijke tuinset? Dan kies je voor wat kleinere tegels. Denk hier wel goed over na. Wanneer je voor bijvoorbeeld van die leuke keitjes kiest, dan kan het zijn dat je meubels minder stabiel staan. En je wilt natuurlijk voorkomen dat de tafel omvalt. Het terras maak je natuurlijk helemaal af door de juiste accessoires te kiezen. Kies voor mooie kussens op je meubels en ook mooie verlichting, al dan niet elektrisch.

Terrastegels voor bij je restaurant

Als je een restaurant hebt, is het natuurlijk ideaal als je daar een terras bij mag aanleggen. Dus: zodra je de vergunning binnen hebt, ga je op zoek naar de juiste terrastegels. Deze tegels moeten wel tegen een stootje kunnen. Ze moeten gemakkelijk schoon te vegen zijn. Grote tegels met smalle voegen werken dan het best. Ook deze tegels zijn in allerlei kleurvariaties te koop. Zo kies je altijd net die tegel die de uitstraling heeft die bij jouw restaurant past. Hou hier ook weer rekening met gasten die wat minder mobiel zijn. Klinkers zien er heel leuk uit, maar zijn vaak niet handig voor de mindervalide klanten.

Terrastegels kiezen, waar begin je?

Het is nog lang niet gemakkelijk om de perfecte terrastegels te kiezen. Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden dat het je zal duizelen. Tip van de dag is: ga online kijken wat je mooi vindt. Bewaar de mooie tegels en wanneer je de complete site hebt doorgekeken, hoef je alleen nog maar een keer te kijken naar de tegels die je in eerste instantie gekozen hebt. Het kan even duren voor je de juiste tegels hebt gevonden, maar dan heb je ook wel wat!

Categorie├źn: Blog