Misschien is jouw vriendengroep nog niet van die leeftijd, maar er komt een punt dat iedereen ineens “volwassen” wordt. Je merkt het in eerste instantie niet heel erg, totdat de housewarming en bruiloft uitnodigingen binnendruppelen. Er is weer een nieuwe fase aangebroken en hoe ga je daar weer mee om? Persoonlijk heb ik geen idee. Wat ik wel weet is dat een bruiloft een goed excuus is voor een feestje, namelijk een episch vrijgezellenfeest! Zeker voor de bruidegom is het traditie om nog één keer helemaal los te gaan en de grenzen op te zoeken (om er natuurlijk keihard overheen te gaan).

Vrijgezellenfeest organiseren

Meestal valt de taak van het organiseren van een vrijgezellenfeest op de schouders van de best man. In de praktijk dragen natuurlijk alle getuigen hun steentje bij. Overleggen over de plannen voor het feest is immers weer een goede reden om bij elkaar te komen en een biertje te doen! Het werkelijk organiseren is vaak snel geregeld, maar de meetings eromheen zijn al deel van de voorpret. Inmiddels heb ik al een paar vrijgezellenfeestjes achter de rug en over het algemeen volgt het organiseren een patroon. Iedereen komt met epische ideeën, activiteiten vol adrenaline en natuurlijk mag de drank niet ontbreken. Mijn maten en ik hebben inmiddels wel een cheatcode ontdekt: wij gebruiken gewoon elke keer Fundustry om een onvergetelijk vrijgezellenfeest te organiseren.

Uitzoeken, overleggen en plannen

Eerst komen we met alle getuigen bij elkaar. Dit is meestal bij iemand thuis of in de mancave. Na een paar biertjes worden de meest geniale ideeën geopperd. Voordat het helemaal uit de klauwen loopt, stelt iemand voor om even de laptop erbij te pakken. Na een korte zoektocht komen we meestal weer uit bij Fundustry, omdat zij simpelweg een super gaaf aanbod uitjes hebben. Van alle mogelijke vrijgezellenfeesten maken we een top 5. Dan gaan we stemmen. Dit neemt meestal de vorm aan van een of ander spel. Uiteindelijk komt er een winnaar uit en wordt het vrijgezellenfeest geboekt bij Fundustry.

Altijd weer een episch feest!

Tot dusver is het telkens een daverend succes geweest, het vrijgezellenfeest. Niet alleen zijn de activiteiten die we van tevoren plannen leuk, het zorgt er ook voor dat iedereen de dag goed onthoudt. Bovendien zijn de verhalen achteraf van onschatbare waarde. Dus staat een van jouw maten binnenkort voor het altaar? Of gaat een goede vriend zoals veel mannen van nu voor een geregistreerd partnerschap? Dan is het tijd voor een episch feest!

Categorieën: Blog