Het leren houdt na het studeren niet meer op: ook gedurende de fulltime baan moet geleerd worden. Bedrijven houden vaak cursussen, workshops en trainingen op een trainingslocatie. Een goede trainingslocatie kun je via OneMeeting.com boeken. Waar moet je als bedrijf op letten bij het kiezen van een trainingslocatie?

Budget

Het budget is natuurlijk het allerbelangrijkste: hoeveel geld is er vrij voor de trainingslocatie? Bepaal dit bedrag altijd van tevoren en laat je niet verleiden door mooie aanbiedingen van een trainingslocatie die veel te veel kosten. Het budget wordt voornamelijk bepaald door de hoeveelheid mensen die naar de trainingslocatie komen. Komen er maar een handjevol mensen? Dan heeft het geen zin om een trainingslocatie waar 50 personen in kunnen te huren.

Voorzieningen

We zijn gewend dat alle locaties tegenwoordig WiFi hebben en genoeg voorzieningen zoals stopcontacten hebben. Toch is het aan te raden dit van tevoren goed te checken: is al de benodigde apparatuur aanwezig op de trainingslocatie? Is er gratis WiFi verbinding en is deze stabiel?

Het interieur van de trainingslocatie

Het is misschien een beetje vrouwelijk om je hier druk over te maken, maar het is wel een belangrijk punt: de inrichting van de trainingslocatie. Een training van een toonaangevend kantoor of een grote bank zal niet plaats willen vinden in dezelfde trainingsruimte als een training voor masseuses of schoonheidsspecialisten. Check daarom van te voren even hoe de trainingslocatie eruit ziet. Zo weet je zeker dat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

De catering

Tijdens een training is het erg belangrijk om goed te voorzien in eten en drinken. Een kopje koffie om de dag te beginnen is even belangrijk als een goede lunch halverwege de dag. Een trainingsdag vergt inspanning en kost veel energie. Het is dan ook belangrijk om het energielevel op peil te houden. Past een uitgebreide catering niet in het budget? Zorg er dan voor dat alle bezoekers op de hoogte zijn dat zij zelf worden geacht lunch mee te nemen. Een andere mogelijkheid is zelf lunchpakketjes samenstellen. Dit moet dan wel in overleg zijn gegaan met de organisatie van de trainingslocatie. Vaak hebben de trainingslocaties overigens zelf ook goedkope cateringsopties.

De bereikbaarheid

De ligging van de trainingslocatie is enorm belangrijk voor de opkomst. Het is belangrijk om een locatie te kiezen die zowel goed bereikbaar is met het openbaar vervoer, als met de auto. Een locatie op een afgelegen plek is vaak moeilijk te bereiken met het openbaar vervoer, maar een locatie midden in het centrum is dan weer lastig te bereiken met de auto. Een goede middenweg vinden is dus erg belangrijk. Houd bovendien rekening met parkeerkosten rond de locatie: niet iedereen zal torenhoge parkeerkosten willen betalen voor een dagje training.

Categorie√ęn: Blog