Vaderdag staat weer pal voor de deur. Wachtend op een nieuwe stropdas, of een nieuw paar sokken. Want wat is nu eigenlijk een goed Vaderdag cadeau? Zelf vier ik het ondertussen ook alweer 20 jaar, maar toch moet ik elk jaar weer via Google zoeken naar het beste cadeau voor Vaderdag. Het was dus hoog tijd om een sterk en tijdloos artikel te maken, met daarin de beste tips voor een Vaderdag cadeau. Dus nu zonder er verder omheen te draaien, op mannennu.nl, in geen directe volgorde, de beste tips voor Vaderdag cadeaus in 2018.

Vaderdag cadeau tip numero uno: het whiskypakket

Voor de papa die alles eigenlijk al heeft is dit altijd een winnaar. Het whiskypakket. Vandaag de dag heb je een heleboel stoere pakketten, zoals een whiskypakket in een jerrycan. Die verpakking kan daarna nog best van pas komen. Als lunchbox bijvoorbeeld, of om weer nieuwe flessen in te stoppen. Van Glen Fiddich, tot Johnny Walker, tot Chivas: je kunt van elk merk wel een leuk pakket bestellen. En houdt je vader niet van wisky? Dan is een heerlijk speciaal bier pakket ook een fantastisch idee als Vaderdag cadeau. Bij de Bierhut kun je bijvoorbeeld ‘verrassingspakketten’ bestellen. Houdt je pa van blond (bier)? Dan kun je een bierpakket met zes blondjes (nogmaals, bieren) bestellen. Je snapt hem.

vaderdag cadeautips

Als whisky of bier voor jouw Vaderdag cadeau nu te cliché zijn, no worries. Hier onder heb ik nog andere Vaderdag cadeau tips voor je!

Tip nummer twee: BBQ en toebehoren

Niets schreeuw zo hard ‘’vader’’ als barbecueën. Vandaag de dag kun je voor hele leuke prijzen al een gave en praktische BBQ in huis halen. Zo heb je smoker grills die zoals de naam al zegt, zowel kunnen roken als grillen. Dat is handig, want dan kan je vader niet alleen een heerlijk burgertje of speklapje bakken, maar ook een vis roken. Vaderdag betekent natuurlijk dat het alweer volop zomer wordt. En dat hebben we de afgelopen maand ook al flink gemerkt. Als jouw vader dus nog geen stoere BBQ heeft: dan is dat misschien hoog tijd. Zelfs als hij vegetariër is kan je ouweheer nog leuke dingen maken met een BBQ. Een krop sla, of een bloemkool bijvoorbeeld.

bbq tip vaderdag cadeau

Deze oproep op Craigslist zegt genoeg: ook volwassen jongens hebben een BBQ Dad nodig. Leuk weetje: in de Amerikaanse stad Spokane vond in 1910 de eerste Vaderdag plaats.

Tip nummer drie: de klassieker

Nee, niet een nieuwe stropdas. Dat doe je die ouwe niet aan. Ik heb het natuurlijk over een #1 Dad koffiemok. Al is je vader nog zo mannelijk en stoer: wanneer je tegen hem zegt dat hij de beste vader in de wereld is, dan biggelt er van binnen wel ergens een traantje uit trots. En hoe zeg je nu beter dat jouw pa de beste is, dan met een #1 Dad koffiemok? Precies: dat is onmogelijk. Tenzij je op je 20e nog een mooie tekening voor de beste man wilt maken, natuurlijk.

Vaderdag cadeau tip nummer vier: een snijplank

Maar geen gewone snijplank! De Worst Guillotine. Een enorm stijlvol én handig borrel hulpmiddel. En we weten allemaal hoe hulp tijdens een borrel wordt gewaardeerd. Met het RVS mes van de Worst Guillotine kun je snel en gemakkelijk worst, kaasjes, groenten en andere dingen snijden. En vervolgens natuurlijk direct serveren op de snijplank. Wanneer je vader van koken (en borrelen) houdt, dan is dit misschien wel het perfecte Vaderdag cadeau. Bovendien is de naam gewoon verdomd grappig – en daarmee tover je sowieso een lach op het gezicht van die ouwe. Dubbel en dwars waard. Natuurlijk zijn er meer dan genoeg andere leuke keukenspullen die geschikt zijn als Vaderdag cadeau. Zoals een eigen bierbrouwpakket (technisch gezien geen koken, maar… een soort van). Praktische dingen zijn altijd leuk.

cadeautips voor vaderdag 2018

Vaderdag cadeau tip nummer vijf: een uitje

Er zijn sowieso een aantal activiteiten die je pa eigenlijk wel met jou zou willen doen. Of jij met je pa natuurlijk. Jij blij, hij blij. Of het nu een dagje vissen op het IJsselmeer is, of een weekend klimmen in de Ardennen. Of een week op de camping staan in Drenthe, met een krat pils voor de caravan. Wat het ook is: doe het. Het is tijd om het te plannen. Voor mijn eigen stiefvader heb ik bijvoorbeeld een gaaf concert gepland voor komende maand. Vorig jaar ben ik vergeten iets voor hem te halen voor Vaderdag, dus nu maar een extraatje.

Origineel Vaderdag cadeau?

Hopelijk heb je wat aan mijn tips! Heb je zelf een goede tip voor een gaaf, uniek, leuk of origineel Vaderdag cadeau? Ik hoor het graag! Laat je reactie achter op dit bericht, op onze mannenu.nl Instagram, of via ons contactformulier.

Categorieën: Blog