Vaak hoor ik om mij heen van mensen dat ze niet precies weten wat nu voor hen precies de beste VPN is. Dit kan meerdere redenen hebben en bij iedereen past een andere VPN. Zo biedt een Virtual Private Network natuurlijk dat je anoniem over het internet kunt surfen en dat je privacy wordt gewaarborgd. Echter zijn er nog veel meer voordelen en verschillen tussen verschillende soorten ervan en daarom zal ik hier in dit blog aandacht aan besteden. Zo zal ik eerst antwoord geven waarom het lastig is om te zeggen wat de beste VPN is en vervolgens zal ik een VPN review geven.

Waar moet je allemaal op letten?

Er is een aantal verschillende punten waar je op dient te letten wil je de keuze maken die het best bij jou past. Ten eerste speelt de mate van beveiliging mee en de daarbij passende prijsklasse. Niet iedereen wil even veel geld uitgeven aan een veilige verbinding en daarom kan het voorkomen dat er verschil in voorkeur bestaat tussen sommige mensen. Een geografische blokkade is iets dat veel mensen proberen te omzeilen via zo’n Virtual Private Network en als dit de enige reden is voor het gebruiken van zo’n verbinding zul je een andere keuze maken dan iemand die volledig op privacy gericht is. Andere mensen gebruiken het om zo anoniem mogelijk te blijven en de beste VPN is voor diegene weer heel verschillend. Het is dus eerst van groot belang om van jezelf te weten waarom je deze verbinding wil gaan gebruiken voordat je de keuze maakt voor een van de vele manieren. Nu volgt er een korte VPN review om een aantal mogelijkheden te bespreken.

VPN review en tips

Er is een groot verschil in aanbieders van VPN verbindingen en servers en daarom dien je voor jezelf na te gaan welke van deze het best bij jou past. Er zit namelijk verschil in bijvoorbeeld de prijs, de kwaliteit, het aantal servers, de mate van downloadsnelheid en ook qua gebruik willen de programma’s nog wel van elkaar verschillen. Sommige van de beste VPN aanbieders hanteren een soort trial pakket zodat je kunt kiezen of dit bij je past, andere aanbieders doen hier weer niet aan. Wat natuurlijk een goede manier is om bij vrienden en of collega’s na te gaan welke manier zij gebruiken en prefereren om zo voor jezelf na te gaan of dit ook bij jou past. Gebruik de reviews van bekenden of van anderen online om voor jezelf een keuze te maken. Ik hoop dat je met deze tips een heel eind komt!  

Categorieën: Blog