Mannen zijn door hun bouw vaak sneller geschikt om fysiek zwaar werk te doen. Je ziet niet vaak brandweervrouwen of vrouwelijke klusjesmannen en bouwvakkers. Dit soort banen en beroepen brengen erg veel fysieke inspanning met zich mee en om hiervoor geschikt te zijn moet je dus echt wel tegen een stootje kunnen. Maar het blijft altijd belangrijk dat je goed beschermd bent in gevaarlijke situaties. Met werkschoenen heren bescherm jij als hardwerkende man je voeten tegen slechte weersomstandigheden, zwaar gewicht en andere risico’s die de werkvloer met zich mee kan brengen.

Waarom werkschoenen heren?

Werkschoenen heren worden over het algemeen vooral gebruikt in bedrijfstakken en beroepen waar het werk risico’s meebrengt voor de voeten. Werkschoenen staan ook wel bekend als veiligheidsschoenen, omdat ze de voeten uiteraard veilig dienen te houden. Soms worden werkschoenen heren echter ook gedragen voor bijvoorbeeld de stevigheid, warmte of het comfort. Voor verschillende sectoren, banen taken en risico’s zijn er ook verschillende soorten werkschoenen heren verkrijgbaar. Ook in bijvoorbeeld de horeca worden werkschoenen heren namelijk veel gebruikt, maar hierbij gaat het vooral om de gladde vloeren die een keuken of spoelkeuken vaak heeft.

Geschikte werkschoenen heren vinden

Iedere baan vraagt om andere niveaus van veiligheids- en beschermingsmaatregelen. Het is belangrijk om van tevoren te weten wat de eisen zijn aan de werkschoenen heren voor jouw specifieke vak. Er zijn bijvoorbeeld lage en hoge werkschoenen heren. Het lage model is geschikt voor banen waarbij de medewerker veel moet knielen, zoals bij werk in de bouw. Als je schoenen dan te hoog zijn kan het moeilijk zijn om de voet goed te buigen, en het is moeilijk om je werk goed te doen als je niet comfortabel kan zitten of knielen. Bij lage werkschoenen is de voet beweeglijker en dit deze goed aangesloten. Een nadeel is echter dat de achillespees minder goed is beschermd. Bij werk op een bouwplaats op werk waarbij er veel geklommen moet worden is het verstandiger om te kiezen voor een hoog model, welke ook de achillespees goed beschermd en veel extra steun geeft.

Online verkrijgbaar

Om het iedere sterke werkman zo makkelijk mogelijk te houden zijn werkschoenen heren ook online goed verkrijgbaar bij de bovenstaande webshop. Met slechts enkele muisklikken heb je een geschikte werkschoen gevonden voor een scherpe prijs en met gratis verzending. Vaak zijn de schoenen zelfs al de volgende dag in huis, dus als je lastminute een taak of baan krijgt die veel veiligheidsmaatregelen vergt hoef je je geen zorgen te maken dat je niet op tijd de juiste schoenen vindt.

Categorieën: Blog