Mannenmode

Als er één ding centraal staat in het dagelijks leven van de moderne man, dan is het wel stijl. En stijl (of klasse, wanneer je die term verkiest) gaat hand in hand met mannenmode. Niet iets waar wij heren veel tijd aan willen besteden. En gelukkig hoeft dat ook niet! Dankzij internet – en met name Google – kunnen we binnen no-time de outfits en mannenmode vinden die we zoeken.

Inspiratie opdoen kan echter wat lastiger zijn. Zelf kijk ik vaak naar artiesten of acteurs waarvan ik denk “Pittig stijltje”. Maar soms vind je alsnog niet wat je vindt qua stijl. Daarom heb ik op deze pagina wat stijltips voor mannenmode opgesteld!

De mode man van 2018

Mode voor de moderne man anno 2018 – hoe ziet dat eruit?

Om gelijk maar de anticlimax eruit te gooien: vandaag de dag kan de moderne man alles dragen. Het ondertussen klassieke witte t-shirt (met of zonder print) met zwarte slim jeans en witte sneakers is voor in de vrije tijd of voor de wat meer casual banen altijd geschikt. Met deze outfit kom je altijd goed voor de dag, waar je ook bent. Casual job? Yep. Festival? Hell yeah. Biertje doen op het terras met vrienden, of een date? Zeker weten! Deze simpele stijl staat in ieder geval een stuk beter dan een te wijde broek, een oude groene polo en aftandse schoenen. Probeer het – en kijk of het jou past.

mannenmode stijl

Semi-casual mannenmode

Vanzelfsprekend zijn er ook tal van opties die minder urban zijn als de bovengenoemde stijl. Mannenmode 2018 draait allemaal om jezelf zijn en daarmee zelfvertrouwen uitstralen. Een goede manier om het vertrouwen in je eigen stijl een boost te geven is een mooi overhemd. En dat hoeft tegenwoordig helemaal geen standaard overhemd meer te zijn. Wat we steeds vaker zien is een quasi nette broek met een stoer overhemd, zoals je kunt zien op de onderstaande foto.

mannenmode stijltips

De wat meer sobere kleuren zijn perfect voor dit type overhemd. Combineer het met gave en tijdloze accessoires, zoals de armbandjes van Pig & Hen, of een gaaf houten horloge. Bij welke kleur jij je het beste voelt, dat moet je zelf uitzoeken. Daar ben je tenslotte een vent voor. Doe wat je wil! Maar wanneer je even niet meer weet wat je nu weer uit de kast moet trekken: dat oude camouflage kleurige overhemd met borstzakjes en korte mouwen is weer helemaal in.

Zomerkleding heren

De eerdergenoemde stijlen zijn ook perfect voor in de zomer. Zomerkleding voor heren is over het algemeen vrij simpel. De korte spijkerbroek is nog steeds een ideale zomerbroek. Hetzelfde geldt voor cargo shorts, in zand kleur, of juist fel- of pastel kleur. Zomerkleding heren? Afmaken met een stoer overhemd (zoals net genoemd) voor de semi-casual stijl, of een t-shirt met random print in een lichte kleur. Het is tenslotte zomer – dus wanneer het warm genoeg is voor die korte broek: vermijd zwart!

zomerkleding heren

Stijltips 2018

In de loop van de tijd worden hier andere stijltips voor 2018 verzameld. Heb je zelf een goede tip, of een opmerking of suggestie? Laat het ons vooral weten!