Afvallen is niet makkelijk, maar het hoeft ook zeker geen strijd te zijn. Door kleine aanpassingen en slimme keuzes te maken kost het afvallen een stukje minder moeite. Als je er eenmaal lekker in zit en je langzamerhand begint te merken dat je gewicht en vet verliest, dan zal het je motiveren om door te gaan! Om jou op weg te helpen hebben wij een aantal afvallen tips voor je op een rijtje gezet.

Drink veel water

Misschien heb je weleens gehoord dat veel water drinken afvallen bevorderd en dat is ook zo! Water kan namelijk de stofwisseling bevorderen met wel 24 tot 30%. Daarnaast is het zo dat je een vol gevoel hebt wanneer je water drinkt. Een studie liet zien dat mensen die een half uur voor iedere maaltijd een halve liter water dronken ook minder calorieën aten.

Realistische verwachtingen

Als je eenmaal in je hoofd hebt zitten dat je wilt gaan afvallen, dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk resultaat. Misschien zou je het liefst wel 5 kilo in een week verliezen, maar dat is natuurlijk niet hoe het werkt. Het is zelfs zo dat wanneer je realistische verwachtingen hebt en gaat afvallen op een gezonde manier, je ook minder kans hebt op het zogenoemde jojo-effect. Het is realistisch om 0,5 kilo tot 1 kilo per week af te vallen. Eet daarvoor niet meer dan 500 calorieën minder dan je caloriebehoefte.

Caloriebehoefte berekenen

Om er dus voor te zorgen dat je niet extreem weinig calorieën binnenkrijgt, waardoor je last van eetbuien kan gaan krijgen, is het belangrijk om je caloriebehoefte te berekenen. Op het internet vind je meerdere calorie calculators die dit eenvoudig voor je kunnen uitrekenen. Het enige wat jij hoeft te doen is je gewicht, lengte en je dagelijkse activiteit niveau in te voeren en dan worden de calorieën berekend die jij nodig hebt per dag. Als je hier vervolgens 200 tot 500 calorieën onder gaat zitten, dan zal je op een gezonde manier afvallen.

Doe zowel aan cardio als krachttraining

Beide trainingen zijn zeer effectief tijdens het afvallen! Cardio zorgt ervoor dat je snel calorieën verbrand en het is goed voor je mentale gesteldheid. Met krachttraining bouw je spieren en een grotere spiermassa zorgt ervoor dat je ook nog na de trainingen blijft verbranden. Daarom zijn beide onmisbaar uit een goed dieet!

Drink een calorieën

Tijdens het dieet kun je het beste water, thee en koffie drinken. Dan hebben we het natuurlijk wel over zwarte koffie zonder suiker en melk. Koffie kan er namelijk ook voor zorgen dat de stofwisseling versnelt. Daarnaast is het gebleken dat vloeibare suikers zoals frisdrank en vruchtensap de grootste dikmakers zijn. Gezoete dranken zouden in verband staan met een risicoverhoging van 60% op obesitas bij kinderen. Drink daarom eigenlijk altijd water en thee zonder suiker voor de dorst en maar heel af en toe een glas vruchtensap of frisdrank omdat je graag iets lekkers wilt drinken.

Wil je graag meer tips over afvallen lezen? Surf dan naar weightwatchers.com.

Categorie├źn: Blog