Iedereen heeft er iedere dag mee te maken: met afval. Want iedereen gooit iedere dag wel iets weg. Meestal is het niet zo moeilijk: groenafval gaat in de groene bak, restafval in de grijze bak en plastic in de oranje bak. Papier verzamel je apart zodat je het aan de weg kunt zetten als de lokale vereniging het komt halen en glas? Dat breng je natuurlijk naar de glasbak. Maar wat nou als je ineens heel veel afval hebt? Bijvoorbeeld omdat je een grote opruiming houdt in je huis of op de zaak. Of je sloopt je schuur, ook dat puin moet afgevoerd worden. De oplossing is gemakkelijker dan je denkt: voor al het niet-reguliere afval huur je een afvalcontainer.

Afval gescheiden inzamelen

Sinds een aantal jaren is het in Nederland verplicht om je afval gescheiden in te leveren. Dit kan thuis heel handig door gebruik te maken van de diverse containers die standaard bij je huis horen. Maar wanneer je eens een periode extra veel afval hebt, is het wel fijn om ook van die troep in een keer af te komen. Een afvalcontainer huren voor jouw vuil is dan de perfecte oplossing. Je huurt zo’n afvalcontainer heel gemakkelijk online. Je kunt kiezen uit de diverse soorten vuil, zo weet je zeker dat je het op de juiste manier inzamelt.

Teveel afval voor de grijze bak, maar te weinig voor zo’n megabak?

Wanneer je op de site kijkt, zie je dat er veel maten afvalcontainers beschikbaar zijn. Van gewone kliko tot bulkbak en alles wat daar tussen zit. Wanneer je van te voren een goede inschatting maakt, kun je precies die container huren die bij jouw hoeveelheid afval past. Zo betaal je niet te veel en wordt toch alle vuil keurig afgevoerd. En dat ruimt weer lekker op.
Afval

De hoeveelheid afval is tijdelijk, is een container huren dan echt nodig?

Jij bepaalt altijd nog zelf of het nodig is om een extra container te huren voor je afval. Maar ik kan me voorstellen dat het fijn is als je puin en troep opgeruimd kunnen worden op het moment dat je er mee bezig bent. Natuurlijk kun je voor veel dingen een tijdelijke stapel maken in je huis of tuin en dan iedere keer wat in de juiste bak gooien, maar dan zit je misschien wel maanden in de troep. En veel dingen mogen gewoon niet in de kliko, die moet je echt afvoeren in een container.

Categorie├źn: Blog