Sinds dat ik klaar ben met mijn studie en ben begonnen met reizen wil ik eigenlijk niks anders meer doen. Ik ben al naar ontzettend veel landen geweest en heb daar een aantal mooie ervaringen opgedaan. Ook heb ik veel handige tips en trucjes geleerd welke goed van pas komen op reis. Een van die hulpmiddelen die ik dagelijks heb gebruikt is een backpack. Deze heb ik speciaal gekocht voor mijn verschillende reizen en gaandeweg ben ik erachter gekomen dat ik ook echt niet meer zonder kan. Vandaar dat ik hieronder een aantal tips en voordelen geef over mijn backpack!

Een backpack kan je personaliseren

Het grootste voordeel aan een backpack op maat vind ik dat je deze precies naar eigen wens kunt aanpassen. Zo kun je de grootte, hoogte en inhoud zelf uitkiezen om zo de ideale “fit” te creëren. Voordeel hiervan is natuurlijk dat je een backpack samenstelt waarvan je zeker weet dat deze lekker zit tijdens je reis. Vroeger heb ik wel eens meegemaakt dat ik een verkeerd model had gekocht en daar kwam ik pas tijdens mijn reis achter. Om dat te voorkomen moet je al ruim op tijd een juiste keuze maken. Let daarbij op wat voor soort backpack je aanschaft. Ik heb het liefst een model met veel verschillende vakken en ritsen, zodat ik alles netjes in kan delen. Daarbij zijn er tal van accessoires zoals een regenhoes of kleine sloten die je erbij kunt aanschaffen voor een nog beter resultaat.

Met een backpack heb jij jouw handen vrij

Het grootste voordeel vind ik dat je wanneer je deze rugzak op je rug hebt, je je handen vrij hebt. Op reis moet je veel dingen pakken en ben je vaak actief bezig. Hierdoor is het verre van ideaal wanneer je een koffer of tas in je handen moet hebben. Ook weegt je reistas vaak ontzettend zwaar omdat je kleding voor meerdere maanden bij je hebt. Dan kan het na verloop van tijd een zware taak worden je bagage van de ene naar de andere plek mee te nemen, zeker wanneer je veel met het openbaar vervoer reist. Zorg daarom voor een prettig zittende backpack, het liefst met veel opbergvakken.

Neem bovenstaande tips in acht bij het aanschaffen van een backpack die past bij jouw wensen. Niets is belangrijker dan dat jij een model kiest die aansluit bij jouw behoeften zodat je optimaal kunt genieten van alle mooie momenten tijdens de reis. Ga daarbij voor een stevig model, zodat je net als ik veel vaker van dit handige hulpmiddel gebruik kunt maken!

Categorieën: Blog