Die oude muren hebben een opfrisbeurtje nodig, maar wat nou als decoreren en wat daarbij komt kijken niet echt jouw ding is? Dan nog is het nog steeds mogelijk om de perfecte muur te maken die precies past bij de rest van jouw interieur. Een nieuwe kleur op de muur, als je je het goed herinnerde had een van je vrienden nog een pot met Sikkens verf in de kast die je mocht gebruiken. Daarna een mooie houten plank eraan schroeven waar je je collectie speciaal bierflesjes op kunt zetten. Misschien nog een foto met je vrienden erbij, maar dat zie je dan wel weer. Klinkt leuk, maar hoe zorg je er nou voor dat de muur er net zo uit komt te zien als je hoopt?

Het begint bij de basis

Een strak eindresultaat begint bij een goede basis. Die basis begint bij een goede en gladde muur zonder gaten of oneffenheden. Gaten kun je het best opvullen met muurvuller, wat je misschien best nog wel in de kast hebt liggen. Zodra je muur er klaar voor is wordt het tijd om af te plakken. Misschien vind je het overbodig, maar het afplakken van de muur is echt een essentieel onderdeel als het gaat om het verven van een strakke muur. Als de tape goed vast zit en mooi recht langs de muur loopt, kun je beginnen met het verven. Als je de pot Sikkens verf bij je vriend hebt opgehaald roer je hem door met een roerstaaf waarna je kunt beginnen met het verven van de randen. Hier hoef je door het afplakken niet heel veel moeite in te steken, de kans dat je ernaast verft is toch nihil. Als de randen gedaan zijn wordt het leuk, dan kun je de rest van de muur namelijk verven met de roller die je hebt aangeschaft (of nog ergens in de schuur had liggen). Wanneer de muur na een of twee lagen mooi is opgedroogd kun je bezig met het mooi maken van de muur

Decoreren voor mannen

Waar decoreren vaak als vrouwentaak wordt beschouwd, kan dit voor mannen ook leuk zijn. Lekker met een plank hout in de weer en je hebt een aantal uren later een prachtig pronkstuk aan je muur hangen. Een plank hout kun je halen bij de houthandelaar in de buurt, of zelfs bij de dichtstbijzijnde Praxis. De volgende stap is om de plank te schuren en te voorzien van een beits of lak, dit is geheel aan jou. Soms kan een donkere beits een mooi effect geven, maar een plank in geheel natuurlijke kleur kan ook een echte eyecatcher zijn. Laat de plank na het beitsen en lakken even drogen en dan kan je deze zo aan de muur bevestigen. Zet er een aantal spullen op die je verzameld hebt tijdens je reizen of die persoonlijke waarde hebben en je hebt je eigen decoratiestuk aan jouw mooie nieuwe muur hangen.

Categorie├źn: Blog