Voor als je binnenkort een presentatie moet geven op school of op een evenement is het verstandig om gebruik te maken van een paar hulpmiddelen. Waar je eerst nog bij een presentatie gebruik maakte van uitgeprinte papiertjes of van zelfgemaakte posters, kun je nu gebruik maken van allerlei handige gadgets. Het is belangrijk om je verhaal zo goed en duidelijk mogelijk over te brengen aan je publiek. Door gebruik te maken van een aantal handige hulpmiddelen kun je je presentatie naar een hoger niveau tillen en je verhaal nog beter overbrengen aan je publiek. In bijna alle gevallen kan beeld en video je verhaal versterken. Daarom wordt er bij een presentatie vaak gebruik gemaakt van bijvoorbeeld een tv scherm of een beamer. In dit blog weergeef een aantal aandachtspunten voor het geven van een presentatie en vertel ik over verschillende hulpmiddelen zoals het huren van een tv.

Aandachtspunten voor het geven van een presentatie

Er zijn een aantal dingen waarmee je rekening dient te houden bij het geven van een presentatie. Allereerst is het uiterst belangrijk dat je goed bent voorbereid. Een goede voorbereiding is het halve werk. Op het moment dat je goed bent voorbereid heb je minder stress en zenuwen tijdens je presentatie. Bovendien speelt de non-verbale communicatie een grote rol in je presentatie. Je houding, de bewegingen die je maakt en het contact met het publiek zijn van groot belang. Verder moet je presentatie en het verhaal dat je vertelt natuurlijk inhoudelijk goed in elkaar zitten. Zorg ervoor dat je een pakkende inleiding hebt en dat je ook daadwerkelijk iets relevants te vertellen hebt. Tot slot raad ik je aan om gebruik te maken van handige hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld een tv scherm of een beamer.

Verschillende hulpmiddelen

Het is verstandig om bij je presentatie gebruik te maken van een aantal handige hulpmiddelen. Mensen zijn over het algemeen erg visueel ingesteld en nemen afbeeldingen of video’s makkelijker op. Het meest gebruikte hulpmiddel is een tv scherm of een beamer waarmee je een Powerpoint kunt weergeven. Zo kun je eenvoudig tabellen, grafieken, foto’s en video’s laten zien. Wel is het belangrijk om te vermelden dat de hulpmiddelen die je gebruikt alleen ter ondersteuning moeten dienen en niet de overhand moeten nemen tijdens je presentatie. Maar een tv scherm zou goed van pas kunnen komen. En in het geval dat de locatie waar je gaat presenteren niet over een tv scherm beschikt, kun je ook vrij eenvoudig een tv huren.

Categorieën: Blog