Een man zijn kan veel betekenen. Het is hoe je je opstelt en gedraagt, hoe je voor anderen zorgt, en slecht gedrag corrigeert. Het betekent een mooie baard groeien, spieren kweken, en op een motorrijden. En het betekent een eigen huis hebben. Want als je een eigen huis hebt, dan ben je pas echt een vent. Maar er komt veel kijken bij het kopen van een huis. Dus hoe gaat dat nou in zijn werking?

Wat kan ik lenen

Helaas zullen we je meteen moeten teleurstellen. Je kan geen huis kopen. Tenminste, niet in je eentje. Je zal financieel hulp nodig hebben van een geldverstrekker. De meeste mensen hebben namelijk geen drie ton op hun spaarrekening staan, en dat zijn wel de bedragen waar je voor een gemiddeld huis aan moet denken.

Gelukkig is het doodgewoon om voor een huis geld te lenen. Dit noemen ze dan ook een hypotheek. En voordat je zo maar een bod op een huis doet, is het wel verstandig als je van tevoren weet hoeveel geld je kan lenen. Dus ga bijvoorbeeld eens naar Hypotheekrente.nl en vul je jaarsalaris in. Hiermee kan je zien hoeveel je waarschijnlijk kan lenen, en dan weet je al een stuk beter wat voor soort huis je zou kunnen kopen.

Bieden en winnen

Hierna ga je een periode in van het zoeken van je droomhuis. Je gaat op bezoek bij huizen die te koop staan, en op het moment dat je een huis hebt gevonden, dan zal je een bod moeten doen. Soms kan je onderhandelen, en soms zal het een kwestie zijn van de hoogste bieder wint. Maar heb geduld, wat op een gegeven moment vind jij je droomhuis, en kan je intrekken! Althans, bijna…

Hypotheekrente

Je zal op dit moment je hypotheek moeten gaan regelen. En hierbij is het niet alleen van belang dat je het geld krijgt om het huis te kopen, maar ook dat je het voor de juiste voorwaarden krijgt. Kijk bijvoorbeeld naar de hypotheekrente, en voor hoelang je deze vastzet. Een lage rente is namelijk voordelig. Je kan de hypotheekrente 10 jaar vast laten zetten, zodat je weet wat er aan komt. Maar als het echt voordelig is, kan je dit ook voor tot wel 30 jaar vast laten zetten.

Maar eenmaal voor de juiste geldverstrekker gekozen, kan je aan de slag met het papierwerk, en daarna is jouw huis ook echt jouw huis. En dan is het tijd om er een thuis van te maken!

Categorie├źn: Blog