Voor de trendy heren onder ons is er niet meer aan te ontkomen. Het houten horloge voor heren! Een trend die ongeveer in 2014 is over komen waaien uit Amerika en waarvan de populariteit in Europa nog steeds toeneemt. Wat maakt nu dat het houten horloge voor heren zo populair is? Hier zijn vele redenen voor te noemen en vertel ik graag over in dit blog. Daarnaast goed om te vertellen hoe dit symphatieke en duurzame product gemaakt wordt en welke houtsoorten hiervoor gebruikt worden.

Welke houtsoorten kent het houten horloge voor heren?

Er zijn veel houtsoorten die ingezet worden voor het houten horloge voor heren. De meest gebruikte is bamboe. Dit is een houtsoort wat makkelijk te bewerken is en daarom bij uitstek geschikt is om een houten horloge voor heren van te produceren. Vaak heeft bamboe een lichtere kleur, maar er zijn ook donkere soorten bamboe op de markt en bamboe met een hele duidelijke houtstructuur. Vaak is dit bij het houten horloge het mooist omdat duidelijk zichtbaar is dat het van hout gemaakt is. Het sympathieke van bamboe is dat er duurzaam mee te produceren is. Binnen 5 jaar is een bamboe boom klaar om mee te produceren. Dat is snel en dat maakt dat er sneller bamboe gekweekt kan worden dan dat er nodig is en hiermee wordt ontbossing voorkomen.

Ander populair houtsoort is zebrahout of ook wel Zebrano genoemd. Dit houtsoort dankt zijn naam aan de duidelijk houtstructuur en tekening die dit hout heeft. Dit wordt veroorzaakt door het feit dat de Zebrano boom kwartier gezaagd wordt. Dit houdt in dat de boomstam in 4 kwarten gezaag wordt en vervolgens in planken gezaagd. De jaarringen zijn hierdoor goed zichtbaar in het hout en dit geeft een hele duidelijk structuur. Hierdoor is ieder houten horloge voor heren wat van dit houtsoort gemaakt is uniek en weet je zeker dat je een horloge om je pols hebt wat niemand anders heeft.

Welke uurwerken worden gebruikt bij het houten horloge voor heren?

Het meest gebruikte uurwerk bij het houten horloge voor heren is het Quartz uurwerk. Dit uurwerk dankt zijn naam doordat het zogenaamd Quartz kristal erin gebruikt wordt. Kenmerk van dit kristal is dat het een zeer regelmatige trilling heeft als je het onder spanning zet en daardoor is er een zeer nauwkeurig uurwerk van te maken. Ander populair uurwerk bij het houten horloge voor heren is het automatisch uurwerk, zeker in de skeleton uitvoering. Hierbij is het uurwerk open en goed zichtbaar. Dit geeft het houten horloge voor heren een mooi robuust en industrieel uiterlijk.

Categorie├źn: Blog