Heb jij net een nieuw huis gekocht en is het nu tijd om je interieur te gaan bepalen? Dan is het schone zaak dat je voor een interieurstijl kiest die écht bij jou past. In dit blog bespreken hoe jij het makkelijkst een industrieel interieur kan maken, waar je op moet letten en hoe jij je interieur echt je eigen kan maken.

Dingen maken met je handen is tenslotte best leuk – maar laten we wel praktisch blijven! Hoe sneller het klaar is, des te sneller je weer heerlijk onderuit kan in je mancave.

 

Al jarenlang een bekende stijl

Een industrieel interieur is niks nieuws, maar je kan het wel uniek maken. Door dat je bij de industriële stijl vaak gebruikt maakt van beton, hout en metaal zijn er veel verschillende mogelijkheden.

Dit is dan ook een van de redenen dat de industriële stijl al jarenlang zichtbaar is, maar nog steeds niet verveelt. Zeker onder de mannen is de industriële stijl veel voorkomend en dit snappen wij goed. Het heeft toch vaak een mannelijk karakter en het symboliseert de hard werkende mens.

 

Je industriële interieur uniek maken

Zoals je kon lezen is de industriële stijl niks nieuws, maar ondanks dat deze stijl al jarenlang te zien is kan je nog steeds je interieur echt uniek maken. Dit kan iedereen doen, het maakt dan niet uit of je handig bent of dat je twee linkerhanden hebt.

Ben jij iemand die handig is en die gemakkelijk met gereedschap overweg kan? Dan kan je ervoor kiezen om meubels zelf te maken, van kleine tafels tot grote boekenkasten. Zo kan jij echt unieke stukken hebben in je interieur.

Ben jij iets minder handig? Dan is het gedoemd te mislukken.

Geintje, zelfs dan kan je nog steeds relatief gemakkelijk meubels helemaal uniek maken. Kies er dan voor om gefabriceerde meubels te behandelen met een schuurmachine of met houtolie en ook jij hebt unieke stukken.

 

Kill it with detail

Een andere manier om je interieur uniek te maken maar wat sowieso werkt om je interieur echt compleet te maken, is door gebruik te maken van de details. Denk hierbij aan lampen, maar ook aan bijvoorbeeld ouderwetse reclameborden. Speel met details en probeer de perfecte hoeveelheid te vinden voor jouw interieur. Materialen die veel gebruikt worden in deze stijl zijn steigerhout en metaal. Dit kun je dus ideaal in je meubels en accessoires terug laten komen.

 

Is het gelukt om jouw interieur perfect in te richten? Dan is het nu tijd om een mancave te maken, want elke man heeft er een nodig!

Categorieën: Blog