Van 18 tot 21 februari en van 26 februari tot 1 maart hebben de jaarlijkse testdagen van de Formule 1 weer plaatsgevonden op het Spaanse circuit, Circuit de Barcelona-Catalunya. Op 15 maart zal de eerste Grand prix weer plaatsvinden in Melbourne, Australië. Tijdens de testdagen is er een goed beeld gevormd over hoe de meeste teams ervoor staan, met Ferrari, Mercedes en Red Bull voorop. Dit is het eerste jaar dat Red Bull met een Honda motor gaat rijden, hiermee hopen ze het gat qua topsnelheid met hun concurrenten te verkleinen. Er zal ook veel op Max Verstappen gelet worden, na het vertrek van Daniel Ricciardo is hij de onbetwiste nummer 1 van het team van Red Bull Racing. Na het slappe begin van vorig seizoen waar hij een aantal keer in botsing kwam met andere auto’s verwacht men dat hij een stuk constanter gaat worden op de baan.

Volwassenheid in de auto

Verstappen kreeg in het begin van 2018 bakken met kritiek over zich heen omdat hij een aantal ongelukken kreeg, hij had zichzelf daar voornamelijk mee omdat hij met de botsing met Vettel in China waarschijnlijk zichzelf een overwinning door zijn neus boorde. Hij herstelde echter sterk met overwinningen in de Grand Prix van Oostenrijk en Mexico, eigenlijk had Brazilië daar ook bij moeten komen maar we weten allemaal wat er toen gebeurde. De tweede seizoenshelft werden er alleen maar meer punten gehaald door de uiteindelijke wereldkampioen Lewis Hamilton, er wordt verwacht dat deze volwassenheid in de auto door verstappen wordt doorgezet naar het nieuwe seizoen.

Andere teamgenoot

Max Verstappen krijgt in 2019 een andere teamgenoot, na jarenlang samen met de Australiër Daniel Ricciardo te hebben gereden in de Red Bulls krijgt hij voor het komend seizoen de Fransman Pierre Gasly als teamgenoot. Ricciardo heeft ervoor gekozen om bij fabrieksteam Renault te gaan rijden samen met de Duitser Nico Hülkenberg. Gasly is door Helmut Marko gepromoveerd van het opleidingsteam Toro Rosso naar Red Bull Racing. Het is wel duidelijk dat Verstappen de eerste coureur, de buitenwereld is benieuwd of Gasly het gevecht met Verstappen aan kan gaan. Het begin van Gasly bij Red Bull is echter niet zo denderend, tijdens de testdagen in Barcelona is hij twee keer met de auto verongelukt. Vooral de tweede keer had veel gevolgen voor het team aangezien ze de auto bijna helemaal opnieuw moesten bouwen voor de allerlaatste testdag de dag erna. Uiteindelijk is Verstappen amper in actie gekomen tijdens die dag, waardoor Red Bull veel kostbare informatie niet heeft kunnen opdoen.

Strijden om de titel

Het doel van Red Bull Racing en Honda is om in 2020 mee te kunnen strijden om de titel, dit jaar zal er waarschijnlijk dus nog veel doorontwikkeld worden door zowel Red Bull als Honda. Wel wordt er al verwacht dat Red Bull dichterbij Ferrari en Mercedes gaat zitten dan bij voorgaande jaren. Lees meer over Max Verstappen op GPToday.net

 

Categorieën: Blog