Waarom zou je kiezen voor een EPDM dak? Steeds meer mensen zijn bezig met het renoveren van het dak en hier is materiaal voor nodig. Je hebt veel verschillende soorten dakbedekking waar je uit kunt kiezen. EPDM kent veel voordelen en deze voordelen zijn heel handig om te hebben als dakbedekking. Anno 2022 is het heel populair en wordt het steeds vaker gebruikt voor nieuwbouwwoningen en voor dakrenovatie. EPDM dakfolie kan eenvoudig over jouw bestaande dakbedekking worden geplaatst. Het voordeel van EPDM dakfolie is dat je het allemaal zelf kunt plaatsen. Je hoeft geen derde partij in te schakelen en dit scheelt natuurlijk enorm in de kosten. Zoals je eerder hebt kunt lezen, zitten er veel verschillende voordelen verbonden aan EPDM dakbedekking. Wat zijn deze voordelen? En hoe koop je het? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Voordelen EPDM

Er zitten veel voordelen aan het gebruik van EPDM dakfolie. Het is namelijk een synthetisch rubber en kan makkelijk aangebracht worden op een plat dak. Ook kan het gebruikt worden voor de afvoer en is hiervoor EPDM afvoer ideaal. EPDM dakfolie is ijzersterk en heeft een waterdichtheid, waardoor er geen water doorheen kan komen. Ook zijn beide kanten van de dakfolie hetzelfde, waardoor jij je nergens in kunt vergissen met het plaatsen. De hoge elasticiteit van de dakfolie zorgt er ook voor dat het een levensduur heeft van ongeveer 50 jaar. Dit maakt het natuurlijk ook heel duurzaam en milieuvriendelijk en dat is tegenwoordig van groot belang. EPDM dakfolie vraagt ook weinig onderhoud en dit betekent dat je hier geen aandacht aan hoeft te besteden. Is er schade aan het dak? Dan kun je gewoon nieuw EPDM dakfolie gebruiken om de gaten te vullen.   

Bestellen op het internet

Als je EPDM dakfolie wilt gebruiken, moet je natuurlijk eerst de materialen bestellen. Dit kun je eenvoudig op het internet doen en je moet eerst de aanbieders met elkaar vergelijken. Kies voor een aanbieder waar je het EPDM dakfolie op maat kunt bestellen. Dit scheelt veel tijd en zo kun je ook geen fouten maken met het plaatsen. Meet het dak goed op en aan de hand van de afmetingen bestel je de EPDM dakfolie. Let wel op, want je hebt ook EPDM contactlijm nodig en dit kun je vaak ook bestellen bij dezelfde aanbieder. De kosten van EPDM dakfolie liggen laag en dit is natuurlijk ideaal!

Categorie├źn: Blog